Agenda

roze maandag 2016

Roze Maandag 2016

Wanneer: 25 juli 2016 van 12:00 tot 01:00 Waar: Binnenstad Tilburg Entree: Gratis

Roze Maandag 2016

Roze Maandag 2016 zal dit jaar op 25 juli plaatsvinden. De maandag van de kermis staat net zoals elk jaar in het teken van Roze Maandag. Dit is één van de grootste homo emancipatie en -integratie evenementen van Nederland. Deze dag staat voor saamhorigheid, integratie en tolerantie ongeacht geaardheid.

Het doel van deze dag is om het samen gezellig te hebben en plezier te maken, met verbroedering als resultaat. Voor het programma van Roze maandag kun je de website van Roze Maandag in de gaten houden. Wij maken alvast een overzicht voor je met de leukste feestjes en activiteiten:

Roze Karavaan

De Roze Karavaan is terug, van eigenlijk nooit echt weggeweest. In tegenstelling tot voorgaande jaren trekt de bonte roze stoet langs verschillende pleinen en straten om overal en met alle bezoekers feest te vieren. Mensen kunnen vanaf het station de hele route meelopen, maar ook aanhaken als het hen uitkomt. Vanaf het station verspreidt de Roze gloed zich richting de Stadhuisstraat. Achtereenvolgens komt de Roze Karavaan langs de Bierhal, de Paleisring het Piusplein en de Korte Heuvel. Zo verbindt Roze Maandag de hele kermis en alle bezoekers met elkaar.

Om 12.30 uur start de Roze Karavaan voor station Tilburg, maar vanaf 12.00 uur kan het publiek daar vast opwarmen. En zoals dat hoort zijn alle deelnemers op hun meest feestelijke wijze aangekleed om met elkaar over het kermisterrein te trekken. Uiteraard wordt deze bontgekleurde stoet begeleid door vrolijke muziek en een aantal prachtig uitgedoste dragqueens.

PinkSquare

Het Piusplein gaat tijdens Roze Maandag door het leven als PinkSquare, bekijk hieronder het podiumprogramma:

 • Bassjackers
 • Lampegastuh
 • Sylvie thijs
 • Dj Ricky
 • Daan Geeven

Dit is een gratis feestje dat duurt van 13:00 tot 01:00 uur.

KermisFMplein

KermisFM neemt natuurlijk ook dit jaar weer een prominente plek in op het Piusplein. Tijdens Roze Maandag gaan ze een feestje bouwen voor alle Tilburgers met de volgende line-up:

 • Barry Paf
 • Kimberlee Ramirez
 • VivaLadiva
 • Fajah Lourens
 • Maria Helena

Uiteraard is de toegang tot dit feestje gratis. Je kunt van 13:00 tot 01:00 uur terecht op het KermisFMplein.

Amstel Bierhal

Ook dit jaar kun je tijdens de Tilburgse Kermis terecht in de grootste en misschien wel gezelligste kroeg van Tilburg. De Amstel Bierhal is namelijk iedere dag geopend. Ook dit jaar kun je de bierhal vinden naast de Heikese kerk. Hollands beste staan op het podium:

 • Marianne Weber
 • Otto Lagerfett
 • Henk Dissel
 • Pascal Redeker
 • Alex
 • En nog veel meer

Dit feestje duurt van 12:00 tot 01:00 uur.

Vijfde editie Soepel op Korte Heuvel

Dit is het vijfde evenement van Soepel en de organisatie heeft al meerdere malen bewezen dat ze een knallend feest neer kunnen zetten. Als het verleden enige indicatie is voor de toekomst dan belooft dit weer een bijzonder evenement te worden. Roze Maandag is al een hele beleving op zich maar Soepel zal er voor zorgen dat iedereen door een roze bril terug zal kijken naar Roze Maandag 2016.

Iedereen is welkom bij de vijfde van Soepel onder het genot van een drankje en een dansje. Ruil de drukte van de kermis even in voor de gezellige bedrijvigheid op de Korte Heuvel, daar zijn immers ook genoeg knuffels te verkrijgen, maar dan gratis! Houd de facebookpagina van Soepel in de gaten voor meer informatie.

De Lollipop

Vanaf 12:00 uur gaan ze los met de beste dj’s zoals R.O.A.D.Z., Richy Ridiculous, Dama Ramos, DJ Kevv, DJ Joey, FeestDJ LesleY en Richy Ridiculous. Dit is een gratis feestje. Meer informatie over dit feestje is te vinden op de website van De Lollipop.

Sidechick in 013

Dé afsluiter van Roze Maandag vindt plaats in Poppodium 013 door het favoriete women only evenement. Deze avond biedt de organisatie je twee verschillende area’s waar je favoriet chicks de decks rocken. Area 1 biedt je R&B, moombahton en dancehall met onder andere Miss Charly, Elle Rich en Mimi en meer. In de 2de area kun je dansen op house, deephouse, techno en meer.

De kaarten voor Sidechick zijn €9.- (exclusief servicekosten) per stuk en zijn uiteraard te bestellen via de website van Poppodium 013. Het feestje dat geheel in het teken staat van Roze Maandag begint om 20:00 uur en vanaf die tijd is de zaal ook geopend.

Minimumleeftijd voor dit women-only evenement is 18+

Holy Pink

Inmiddels kan het deephouse en techno feestje Holy Pink, georganiseerd door Draaimolen, dan ook echt niet ontbreken in het rijtje. Bekijk hieronder de line-up:

Dit feestje in de Muzentuin duurt van 13:00 tot 01:00 uur, de entree is gratis. Minimum leeftijd voor Holy Pink is 18 jaar.

F*uck iT

Ze gaan bij ZIno Live een stukje terug in de tijd waar alles kon. Iets wat nu op Roze maandag lijkt te zijn vergaan, gaan zij samen met jullie terugbrengen. Dus als jij wilt genieten van die old skool Roze Maandag vibe moet je zeker naar F*uck iT gaan. Dit event heeft de volgende line-up:

 • Frenckel (Club Organza / Crazyland / Xtra Large)
 • DJ Jean (Club iT / Bitch! / Madhouse )
 • Ruben Vitalis (Dance Valley / Free Festival / Weasteland)
 • BrianS (Extrema Outdoor / Hed Kandi / Mysteryland )
 • Frederik Abas (Escape Amsterdam / Love land / Paradiso )

Beleef deze dag zoals die echt hoort te zijn. Mero Events en Zino hebben samen het F*uck iT concept binnen gehaald. Dit is een gratis feest met een minimum leeftijd van 18 jaar. Ze beginnen om 13:00 en gaan door tot 05:00 uur.

24Kitchen Food Truck Challenge

Op Roze Maandag kun je tussen 14:00 en 18:00 uur opnames bijwonen van de 24Kitchen Food Truck Challenge. De food trucks kun je vinden op het Willemsplein. Drie food trucks met jonge eigentijdse chefs strijden deze zomer voor de culinaire voorkeur van de Nederlandse festivalbezoekers. In de nieuwe tiendelige reeks 24Kitchen Food Truck Challenge worden de teams wekelijks uitgedaagd tijdens diverse events en festivals.

Travestietenspektakel de Stadhuisstraat

Ook dit jaar kun je in het gezelligste straatje van Tilburg weer genieten van en heuse travestietenshow. Ga hier zeker even kijken als je wilt genieten van een grandioze show met de volgende dragqueens: Madame Gisela, Chatteloe, Kayleigh More en Daisy D-Zire. Meer informatie over feestjes in de Stadhuisstraat vind je op de facebookpagina.

Fotoalbum

Vorig jaar was de 25e editie van Roze Maandag een groot succes. Wil jij dat nog eens herbeleven? Kijk dan nu de foto’s terug van deze mooie dag.

 

Alles over de Tilburgse Kermis

Kermis in Tilburg 2016
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van de Tilburgse Kermis…de grootste online attractie van Tilburg!

Locatie

Reageer op dit bericht