Agenda

Rumspringa

Rumspringa in Theaters Tilburg

Wanneer: 24 mei 2017 van 20:30 tot 00:00 Waar: Theaters Tilburg Entree: €16,00
Bestel tickets

Rumspringa in Theaters Tilburg

Rumspringa is het debuut van Iona Daniel en Rineke Roosenboom als Nieuwkomers bij Orkater. Ze slaan de handen ineen met de eigenzinnige rockband Shaking Godspeed en vertellen in deze rock-opera hun verzonnen waargebeurde verhaal over het opgroeien in een sekte.De première en albumrelease vonden plaats op theaterfestival Oerol in de zomer van 2016. In het voorjaar van 2017 volgt een theatertournee.

Over Rumspringa

In Rumspringa vertellen zij hun opzienbarende verhaal over het opgroeien in de Kring van Welsch. Een sektarische leefgemeenschap, die veel wegheeft van Scientology, de Amish en andere omstreden genootschappen, die met hun geheel eigen wetten en regels altijd een grote aantrekkingskracht op mensen hebben. Rumspringa is een persoonlijke voorstelling over de verleiding, maar ook verstikking van zo’n gemeenschap. Waar je zowel binnen- als buitengesloten kan raken.

Iona en Rineke studeerden in 2012 af aan de dramaschrijfopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en vormen sindsdien het schrijversduo iona&rineke. Hun stijl laat zich omschrijven als verzonnen autobiografisch en is altijd even spannend als realistisch. De rockband Shaking Godspeed maakt high energy gitaarrock in z’n meest creatieve vorm; zij speelden eerder op o.a. Sziget en de Zwarte Cross en stond in het voorprogramma van Deep Purple. Een gemeenschappelijk verleden brengt hen op het toneel, want dit verhaal kunnen ze alleen maar samen vertellen.

Meer informatie

  • theaterpremière 29 april 2017
  • tournee 26 april t/m 3 juni 2017
  • Datum: 24 mei 2017 in Theaters Tilburg
  • Tickets: €16,00
  • Tickets bestellen
  • Tijd: 20:30 uur

Locatie

Reageer op dit bericht