Agenda

Scenic Route

Scenic Route in Theaters Tilburg

Wanneer: 9 februari 2017 Waar: Theaters Tilburg Entree: Vanaf €20,50
Bestel tickets

Scenic Route in Theaters Tilburg

Na een zevental locatievoorstellingen van Spiritwalking in de Gashouder in Amsterdam, gaat Nederlands Dans Theater de tweede helft van seizoen 2016/2017 van start met Scenic Route, tevens een avond uitsluitend met werk van NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Kort samengevat, een blik op hun oeuvre, waarin de lyrische bewegingstaal van het choreografenduo van verschillende kanten wordt belicht.

Zo is Scenic Route ook te zien in Theaters Tilburg op donderdag 9 februari 2017.

Scenic Route

Voor het nieuwe werk componeerde Max Richter een nieuw stuk, sinds jaar en dag samenwerkingspartner van León en Lightfoot. In Silent Screen (2005, trailer) smelten dans, theater, film en muziek samen tot een schilderachtig totaalkunstwerk. Voor een decor van drie grote schermen met filmfragmenten, verbeelden een liefdeskoppel en een klein meisje diverse fases in hun (romantische) relaties.

De choreografie van León en Lightfoot is geïnspireerd door de stomme film van de jaren twintig. De gelaagde muziek, Glassworks, is van Philip Glass, waarmee de choreografen eveneens een langdurige, creatieve samenwerking hebben. 2017 markeert Glass’ tachtigste verjaardag. Het programma Scenic Route is daarmee ook een dankbetuiging aan Glass en Richter, twee componisten die vanaf het begin een grote rol hebben gespeeld in de carrière van de twee makers.

Meer informatie

  • Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1
  • Datum: donderdag 9 februari 2017
  • Tijd: vanaf 20:15 uur
  • Entree: €14,50 (jongeren t/m 25) of vanaf €20,50

Locatie

Reageer op dit bericht