Agenda

Serieuze comedy-avond

Serieuze comedy-avond over de Fear Of Missing Out bij de LocHal

Wanneer: 13 november 2019 van 19:30 tot 21:30 Waar: LocHal Entree: Gratis

Serieuze comedy-avond over de Fear Of Missing Out bij de LocHal

De ‘fear of missing out’, oftewel FOMO. De angst om iets te missen bestaat al langer, maar door sociale media en steeds meer ingeburgerd begrip. In de nieuwe reeks Comedy Classroom nemen we in de eerste editie het fenomeen op bijzondere wijze onder loep. Met een minicollege en een geïmproviseerde comedyshow over het onderwerp.

Rens van der Vorst is onze docent voor de avond. Hij is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van ‘Appen is het Nieuwe Roken’. In een kort college dat speciaal voor de landelijke Week van de Mediawijsheid wordt gegeven, zet hij uiteen wat FOMO inhoudt en legt hij uit dat hij lijdt aan het tegenovergestelde: bang om teveel te weten. “Daar is nog geen afkorting voor, dus heb ik die geïntroduceerd: FOKTM. Dat mag u best uitspreken als Fock Them, maar dat is aan u. FOKTM staat voor Fear of Knowing Too Much”.

Improvisatiecomedy

De improvisatie-acteurs die vervolgens aan de haal gaan met het onderwerp zijn onder andere Anne de Graaf en David Khasho van Home Improvement en Arnoud Plantinga van de Tilburg Tigers. Zonder voorbereiding en aan de hand van input van het publiek, verzinnen zij een show bij elkaar die je nog nooit hebt gezien én die je ook nooit meer zult zien. Het publiek kan bij sommige scènes meespelen in de geïmproviseerde sketches, maar je mag uiteraard ook alleen als toeschouwer genieten van de show.

Handige informatie:

  • Datum: woensdag, 13 november 2019
  • Tijd: van 19:30 tot 21:30 uur
  • Locatie: Bibliotheek LocHal 
  • Entree: gratis (vooraf aanmelden)

Locatie

Reageer op dit bericht