Agenda

Fontys Master Performing Public Space

Showcase afstudeerders Fontys Master Performing Public Space

Wanneer: 29 juni 2018 van 16:00 tot 20:00 Waar: Fontys Hogeschool voor Kunsten Entree: Gratis

Showcase afstudeerders Fontys Master Performing Public Space

Master Performing Public Space viert eerste lichting afstudeerders met een speciale Showcase. Het einde van studiejaar 2017/2018 nadert en daarmee ook het eenjarig bestaan van de Engelstalige Fontys Master Performing Public Space van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) Tilburg, die dit jaar zijn eerste lichting afstudeerders kent.

Master Performing Public Space (PPS)

De eenjarige internationale Master Performing Public Space (PPS) is ontworpen voor internationale creatieven vanuit verschillende kunstdisciplines, die zich bezighouden met kunst in de openbare ruimte.

Dit ‘blended learning-programma’ (combinatie van online en op de campus) is baanbrekend in het onderzoeken van de openbare ruimte als achtergrond voor artistieke expressie en publieke interventie. Naast het aanbieden van state-of-the-art onderwijs, bouwt het programma aan een duurzaam internationaal netwerk van professionele kunstenaars en organisaties.

Fontys Master Performing Public Space

Deze allereerste showcase-tentoonstelling van de master Performing Public Space (PPS) introduceert en presenteert de eerste lichting studenten van 2017/2018. De groep kunstenaars van over de gehele wereld presenteert hun individuele kunstproject. Deze projecten hebben allen betrekking op het publieke domein vanuit verschillende perspectieven, onderzoeksmethoden en kunstpraktijken.

Deze middag wordt je begeleid door het team van de master PPS, onder leiding van studieleider Heleen de Hoon. De middag is een combinatie van inleidingen, getoonde projectpresentaties en live-optredens in de openbare ruimte. Het PPS-team deelt inzichten in de ontwikkelingen van het eerste jaar PPS en biedt je de gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars, organisaties en gastdocenten die in het afgelopen studiejaar in belangrijke mate hebben bijgedragen aan het masterprogramma.

Met deze laatste showcase zwaait PPS zijn baanbrekende internationale studenten af, die deze master mede hebben vormgegeven. Zij representeren de basis van een nieuw gebouwd, doorlopend internationaal netwerk dat zich richt op het creëren van kunst in de openbare ruimte.
PPS hoopt nieuwsgierigheid aan te wakkeren en discours te stimuleren. Zo hoopt Fontys Master Performing Public Space licht te werpen op nieuwe artistieke benaderingen en misschien zelfs vooroordelen te verschuiven over wat kunstscreatie in de openbare ruimte kan betekenen.

Meer info

Op vrijdag 29 juni vindt van 16:00 uur tot 20:00 uur (deuren open 15.30 uur) de Showcase eerste lichting van afstudeerders van Fontys Master Performing Public Space plaats (Zwijsenplein 1, Tilburg). De ruimte waar het plaats vindt is De Refter en Out-door. Het is open voor het publiek en er is geen aanmelding vereist. Bekijk voor meer informatie de website. De voorstellingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten kun je bekijken via de website.

 

Locatie

Reageer op dit bericht