Agenda

Sibelius

Sibelius aan de voordeur in de Sibeliusstraat

Wanneer: 20 mei 2017 van 12:00 tot 20:00 Waar: Sibeliusstraat Entree: Gratis

Sibelius aan de voordeur in de Sibeliusstraat

Zaterdag 20 mei zijn er drie feestelijke uitvoeringen van een uniek concert in de Sibeliusstraat. Veel buurtbewoners hebben maandenlang toegeleefd naar deze dag. Het buurtcultuurproject. ‘Sibelius aan de voordeur’ is een co-creatie van EELT Theatercollectief en ContourdeTwern-Noord.

Sibelius

Bezoekers zullen op 20 mei getrakteerd worden op de klanken van de componist Jean Sibelius in een vrolijke mix van verschillende muziekstijlen en lievelingsnummers van buurtbewoners. Weer is het voldoende om de voordeur te openen, de straat op te komen en samen te genieten. Alle bezoekers, het wijkorkest, wijkbewoners, buurtkinderen en alle professionele muzikanten die aan het project meegewerkt hebben, maken er een swingend feestje van.

Het doel van ‘Sibelius aan de voordeur’ is: met muziek, beeld en theater bijdragen aan het gevoel van veiligheid en vertrouwen in de wijk.

Het project ‘Sibelius aan de voordeur’ is begonnen in november 2016 en omvat naast de concerten vele creatieve en sociale activiteiten in de wijk. Veel mensen hielpen mee om zwerfafval te verzamelen om drie kleurige Sibeliuskogels te maken. Ook bij het bouwen van de mooie Sibeliusmobiel, die er uitziet als een reusachtige viool hielpen buurtbewoners een handje mee.

Op zaterdag 20 mei trekt de creatieve parade van EELT en ContourdeTwern nog één keer door de Sibeliusstraat en wordt op maar liefst drie plaatsen in de straat het feestelijke Sibeliusconcert ge-geven.

Het programma

  • 12:15 uur: Schuif aan met een kopje koffie en luister naar de eerste uitvoering van het concert op de ‘Molenweide’ voor de Sibeliusflat. Blijf hangen voor het voorlezen, meer muziek, een ont-moeting met buurtbewoners en om een kijkje te nemen in de Sibeliusbox.
  • 15:45 uur: Geniet van de tweede uitvoering van het concert, voorlezen en gezellige activiteiten op het grasveld tussen de Sibeliusstraat en de Vlashoflaan.
  • 17:30 uur: Kom feesten bij het laatste Sibeliusconcert op het Belaveld (gelegen naast basisschool de Vlashof) tijdens een groot buurtfeest. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met wijkraad Stokhasselt Er zijn creatieve traktaties voor de kinderen en lekkere hapjes gemaakt door buurtbe-woonsters. Zo wordt Jean Sibelius feestelijk uitgezwaaid.

Locatie

Reageer op dit bericht