Agenda

Sinterklaasintocht

Sinterklaasintocht 2019 in de Piushaven

Wanneer: 17 november 2019 van 10:30 tot 14:15 Waar: Piushaven Entree: Gratis

Sinterklaasintocht 2019 in de Piushaven

De dagen worden korter, de pepernoten liggen al maanden in de winkels en surpriselootjes worden getrokken: Sinterklaas komt eraan. De landelijke intocht staat op zaterdag 16 november in Apeldoorn op het programma. Een dag later, op zondag 17 november, arriveert de sint met zijn kompanen in de Tilburgse Piushaven. 

Wij geven antwoord op de meestgestelde vragen rondom de sinterklaasintocht in Tilburg.

#1: Wanneer komt Sinterklaas aan in Tilburg?

Sinterklaas komt op zondag 17 november om 11:15 uur aan. Pakjesboot 12a arriveert dan aan de Noordzijde van de Piushaven. Vanaf 10:30 uur begint het programma. Enkele pieten zijn de sint al vooruit gereisd en zijn dan al op de kade van de Piushaven te vinden.

#2: Hoe laat start de intocht?

Zoals hierboven staat vermeld, arriveert de sint met zijn gevolg om 11:15 uur. De sinterklaasintocht zelf begint om 11:45 uur en eindigt om 14:15 uur.

#3: Hoe ziet de route van de intocht eruit?

Sinterklaas arriveert in de Piushaven en vertrekt vervolgens via de wijk Hoogvenne en het Piusplein richting de Spoorzone. Om 13:00 uur maakt de sint een korte stop van 20 minuten op het Piusplein waar een leuk kinderspektakel wordt georganiseerd.

#4: Wordt er weer een groot sinterklaasfeest georganiseerd?

Ja! De sinterklaasintocht eindigt om 14:15 uur in de Spoorzone. In de Wagenmakerij wordt namelijk een groot sinterklaasfeest georganiseerd voor alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s. De burgemeester heet Sinterklaas hier officieel welkom.

Daarna barst het feest los met muziek en dans dat wordt verzorgd door Sylcdance en de Musical Groep. Er staat ook een optreden van spelertjes van Willem II op het programma, er zijn springkussens en uiteraard kun je genieten van een hapje en een drankje. De entree is helemaal gratis.

#5: Worden er weer foto’s gemaakt?

Ja! Ook dit jaar gaan onze fotografen weer op pad om foto’s te maken tijdens de sinterklaasintocht. De foto’s kun je een dag na de intocht op onze website vinden.

Benieuwd naar alle sinterklaasfoto’s van eerdere jaren? Check dan eens deze pagina!

Locatie

Reageer op dit bericht