Agenda

Siri Loves Me

Dansperformance Siri Loves Me op het Pieter Vreedeplein

Wanneer: 14 oktober 2017 Waar: Pieter Vreedeplein Entree: gratis

Dansperformance Siri Loves Me op het Pieter Vreedeplein

In Siri Loves Me verbeeldt choreografe Katja Heitmann de wijze waarop technologie de leefwereld beïnvloedt. Krijgen de toekomstige generaties nog de ruimte om hun eigen pad te bepalen in dit tijdperk van Siri, beveiligingscamera’s en BigData? Kunnen zij nog vrij bewegen? Kom het zien op zaterdag 14 oktober op het Pieter Vreedeplein.
Foto: Hanneke Wetzer

Siri Loves Me

Dagelijks loop je door je GoogleMaps-wereld en geloof je dat Siri je altijd de waarheid vertelt. Stadscentra zijn gevuld met camera’s die controleren of je wel op de juiste manier beweegt. Alles dat onmeetbaar is bestaat niet meer. Wetenschap, technologie, meetbaarheid en cijfers zijn de nieuwe waarheid geworden. Misschien wel de nieuwe religie.

Tijdens de performance voeren vijftig jongeren uiterst geconcentreerd en met de grootst mogelijke precisie een sereen ritueel uit. Samen bewandelen ze een catastrofale dwaalroute en vormen zij een eiland van verstilling in de voortrazende binnenstad.

Uitvoering

Choreografe Katja Heitmann opereert op het snijvlak tussen theater, dans, beeldende kunst, performance en installatie. In 2016 won ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Siri Loves Me wordt uitgevoerd door leerlingen van de Vooropleiding Dans Maastricht, Fontys Dance Academy en Tanzhaus NRW. De performance is tot stand gekomen dankzij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, de Gemeente Tilburg, het Fonds Podiumkunsten in co-productie met DansBrabant.

In het kort

  • Datum: zaterdag 14 oktober 2017
  • Aanvang: 14.30 en 16.30 uur
  • Locatie: Pieter Vreedeplein
  • Entree: gratis!

Locatie

Reageer op dit bericht