Agenda

Cinema

Smederij Cinema bij Club Smederij

Wanneer: 25 maart 2019 van 19:45 tot 22:30 Waar: Club Smederij Entree: €7,-
Bestel tickets

Smederij Cinema bij Club Smederij

Club Smederij bestaat vijf jaar! Tijd voor een feestje, ook voor Smederij Cinema. Op maandag 25 maart krijgen we een intieme kijk in de flamboyante en levendige vogue-scene en Kiki-community van New York met de vertoning van de documentaire ‘KIKI’.

KIKI is een kleurrijke docu vol veren, pruiken en glitters over de flamboyante ‘voguende’ jeugd uit de Kiki-scene in New York. Deze subcultuur is méér dan alleen een dansclub of plek voor waar extravagante drag queens zich verzamelen – voor veel van de jongeren is het een tweede familie.

We krijgen een exclusief kijkje in de bijzondere subcultuur vol glamour, vriendschap en inspirerend leiderschap. Het is echter niet alleen goud dat er blinkt. Behalve danswedstrijden vol bonte outfits zien we ook de harde realiteit van leven op straat, politieke discussies en onveilige seks en alle problematiek rondom de Amerikaanse LGBTQ scene. Een prachtige portret van een levendige en kleurrijke gemeenschap.

Na de film praten we na met Shahin Damka , Vogue en Waacking performer en docent en mede- initiator van de battle scene in Eindhoven. Shahin volgde workshops bij een van de makers van de film Twiggy Pucci Garcon.

Praktische informatie

Locatie

Reageer op dit bericht