Agenda

club smederij

Smederij Cinema – Minding The Gap

Wanneer: 26 september 2019 van 20:00 tot 22:00 Waar: Club Smederij Entree: €7,-
Bestel tickets

Smederij Cinema – Minding The Gap

Op donderdag 26 september staat er een nieuwe Smederij Cinema op het programma. De film Minding The Gap wordt vertoond. Entree kost €7,-. 

Minding The Gap

Rockford, Illinois ligt in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt uit op werkeloosheid en armoede, maar drie middelbare schoolvrienden vinden hoop en liefde in het skateboarden. Een van hen, Bing Liu, filmt al hun avonturen. Een fenomenale en hartverscheurende film.

Ruim 12 jaar filmde het grote filmtalent zichzelf en zijn twee beste
vrienden al skatend, hangend en opgroeiend. Hij maakte een van de meest bijzondere, hoogst gewaardeerde en onvergetelijke coming-of age films ooit.

Bing, Zack en Keire, ontvluchten hun beroerde thuissituaties en worden vrienden voor het leven op het lokale skatepark. Niet eerder werden jongens zo van binnen uit gevolgd en werd zo voelbaar wie ze zijn en wat hen beweegt. Alles aan deze film is authentiek en schetst daarmee een actueel beeld van een generatie die vergeten dreigt te worden.

De documentaire werd genomineerd voor een Oscar. Na de film praten we na met Tobias Hamer, voorheen jongeren werker en nu preventie medewerker jongeren bij verslavingszorg novadic-kentron.

Meer info

  • Deuren open: 20:00
  • Start film: 20:20

Tickets 7 euro (incl fee):
https://eventix.shop/ccejc7c9

Locatie

Reageer op dit bericht