Agenda

Persbericht Social Cinema 21 april.indd

Social Cinema in De NWE Vorst

Wanneer: 21 april 2017 van 20:00 tot 02:00 Waar: Theater De NWE Vorst Entree: €7,00
Bestel tickets

Social Cinema in De NWE Vorst

Kan film fungeren als taboe doorbreker? Deze vraag staat centraal tijdens social cinema op vrijdag 21 april in Theater de NWE Vorst. Op deze avond wordt ingezoomd op film als middel om maatschappelijke thema’s te laten zien. 

Jesse van Venrooij

We praten onder andere met filmmaker/ maatschappelijk werker Jesse van Venrooij (FilmMoment.nl). Hij werkt aan een documentaire over Tilburger Eelco de Gooijer, die in november via euthanasie uit het leven is gestapt, omdat hij zijn psychisch lijden moe was. Jesse maakte vorig jaar ook twaalf portret en van asielzoekers in Tilburg: ‘Nieuwe Tilburgers’.

Floor Adams

Ook animator Floor Adams is te gast, haar werk is inhoudelijk beïnvloed door het werk wat ze deed in de gehandicaptenzorg en de psychiatrie. Hier ontstond de liefde voor sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Ze werkt op dit moment aan de animatiefilm ‘Mind My Mind’, waarin het hoofdpersonage Asperger heet.

Social Cinema

Een avond waarin we samen met filmmakers inzoomen op film als middel om maatschappelijke thema’s te laten zien. Hoe kan je film gebruiken voor het aansnijden van moeilijke issues. Wat is je positie als filmmaker en hoe verhoudt je je tot je onderwerp. We praten onder andere met filmmaker Jesse van Venrooij (Filmmoment) die werkt aan de documentaire over Eelco de Gooijer die  in november  via euthanasie uit het leven is gestapt, omdat hij zijn psychisch lijden moe was.

Meer informatie

  • Datum: Vrijdag 21 april
  • Tijd: 20:00 uur
  • Locatie: De NWE Vorst
  • Entree: €7,00 (hier bestellen)

Locatie

Reageer op dit bericht