Agenda

Sounding Bodies

Dans show Sounding Bodies in De NWE Vorst

Wanneer: 14 april 2018 van 20:30 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €16,00
Bestel tickets

Dans show Sounding Bodies in De NWE Vorst

Op zaterdag 14 april vindt er om 20:30 uur een première plaats van Sounding Bodies door Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd in De NWE Vorst!

Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd

Nog op haar sterfbed vroeg de beroemde ballerina Anna Pavlova om haar zwanenkostuum waarin ze tijdens haar leven meer dan 4.000 keer De stervende zwaan danste. Het maakte haar wereldberoemd. De melodie ervan, ‘De Zwaan’, uit Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, staat voor eeuwig in de hemel geschreven. Het is de absolute moeder van alle hits.

In swan[remix] brengen contemporary hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd (Eastman / Sidi Larbi Cherkaoui) en celliste-performer Jacqueline Hamelink dit klassieke fenomeen op virtuoze wijze opnieuw tot leven. Op hun uitnodiging schreven vijf totaal verschillende componisten, gebaseerd op de melodie van ‘De Zwaan’, een nieuwe ‘hit’. Met de nieuwe muziek als uitgangspunt creëren Jacqueline en Johnny een aantal ‘zwanen’, die samen een veelkleurig geheel vormen.

Sounding Bodies

De voorstelling beweegt zich tussen uitersten, van gelikte popsong tot duistere soundscape tot hedendaags klassiek, waarin de gelauwerde performers Hamelink en Lloyd alle ruimte nemen om ongegeneerd te spelen en elkaar maximaal uitdagen. De entree voor de dans show Sounding Bodies bedraagt €16,00 euro.

Locatie

Reageer op dit bericht