Agenda

Falling dreams

De spelende mens in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 30 oktober 2018 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: vanaf €12,-
Bestel tickets

De spelende mens in De Nieuwe Vorst

De mens is een spelende mens. Van onbeduidend kinderspel tot bitter ernstig spel, spel is de basis voor cultuur. Aldus historicus Johan Huizinga, 80 jaar geleden in zijn wereldwijd bekende ‘Homo Ludens’ (Spelende Mens), een tijd waarin de vrijheid om te kunnen spelen onder druk stond. (podium)kunsten? Een avond vol muziek en filosofie georganiseerd door concertserie De Link, Academic Forum (Tilburg University) en De Nieuwe Vorst.

De spelende mens

Met bijdragen van

Mayke Nas is de Componiste des Vaderlands. Zij maakt graag muziek voor gelijkademende musici, bewegende stoelen, krassende krijtborgen en opstaande bruggen.

Prof. dr. Léon Hanssen studeerde geschiedenis aan de universiteit van Amsterdam. Hij is bijzonder hoogleraar Life Writing and Cultural Memory van Tilburg University.

De leden van Slagwerk Den Haag zijn podiumbespelers en multi-inzetbare (co)creators. Ze zijn gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron.

Michiel Deprez studeerde in 2015 af aan Fontys ACaPA. Jongleren is zijn specialisatie en waar velen zoeken naar zin en betekenis, interesseert Michiel zich juist voor de afwezigheid daarvan.

In het kort

  • Locatie: De Nieuwe Vorst
  • Datum en tijd: dinsdag 30 oktober om 20.00 uur
  • Entree: vanaf €12,-

Kijk voor meer informatie op de website van De Nieuwe Vorst.

Locatie

Reageer op dit bericht