Agenda

Spoken Word

Spoken Word – The Stage met Spraakwater in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 20 september 2020 van 19:30 tot 22:30 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €8,-
Bestel tickets

Spoken Word – The Stage met Spraakwater in De Nieuwe Vorst

Op 20 september om 19:30 uur vindt er een nieuwe editie plaats van The Stage in De Nieuwe Vorst. Met dit keer als thema Spraakwater. The Stage biedt literaire en muzikale (woord)kunstenaars een podium, en laat Tilburg kennismaken met Spoken Word.

Spoken Word

The Stage is een Tilburgs Spoken Word podium, waar artiesten met diverse achtergrond het podium op gaan. Het is opgezet door Onias Landveld (oud-stadsdichter Tilburg), in samenwerking met Tilt en De Nieuwe Vorst.

Woordkunstenaars Hind Eljadid, Roziena Salihu, Kymer McGyver, Nanah Dae en Rico zullen deze avond hun kunsten vertonen. Dit alles natuurlijk onder de bezielende presentatie van Onias Landveld.

Hind Eljadid

Is een woordkunstenaar uit Antwerpen en oprichter van ZonderWolk. Haar werk staat in het kader van maatschappijkritiek en bewustwording. Eljadid won de Van Dale SPOKEN award (2017) voor haar performatieve dichtkunst. Voor haar sociaal-artistieke initiatieven won ze de BILL Award Ultima (2018)  en de emancipatieprijs voor Cultuur (2019).

Roziena Salihu 

Noemt zichzelf een multidisciplinaire maker waarbij het woord de basis blijft in alles wat ze doet. Zes jaar geleden startte zij met schrijven bij de Poetry Circle Nowhere. Inmiddels is ze gepubliceerd in de bundel ‘En ze leefde nog’ (Uitgeverij Rorscharch), en in de bloemlezing ‘Hardop”- samengesteld door Babs Gons (Atlas Contract). Daarnaast schreef ze korte fictie verhalen voor onder meer Revisor en debuteerde ze in 2019 met haar eerste korte documentaire ‘Fufu met appelmoes’ voor VPRO-Dorst.

Kymer McGyver

De in Canada geboren en in Gilze getogen Kymer heeft zich de afgelopen jaren bewezen op zowel Nederlands als internationaal vlak. Waar de meesten hem kennen van zijn aandeel in de jubileumtour van Nederlandse pionier Def P (30xPi, Osdorp Posse), heeft deze woordkunstenaar zijn naam pas echt doen gelden als freestyle kampioen van Nederland en onze nationale vertegenwoordiger tijdens de wereldkampioenschappen in Praag (2017, End of The Weak). Daarna heeft hij in rap tempo 2 tweetalige platen gereleased. Dit tweeluik, genaamd Madmatic (2019) en Carpe Orbem (2020) zetten zijn naam definitief op de internationale kaart.

Nanah Dae Hanane

Ook wel bekend als Nanah Dae, werd in 2013 aangenomen bij de Herman Brood Academie als MC. In 2014 won ze de finale van Stand up in Nijmegen. In 2015 nam Nanah als eerste Engelstalige Female MC de beker mee naar huis, tijdens de finale van ‘De Grote Prijs van Nederland’. Daarna ging het hard. Nanah trad tijdens haar tournee op in 11 steden en wist een plek te bemachtigen op het populaire Tilburgse Hiphopfestival WOO HAH! En het Marokkaanse festival “L’Boulvard” in Casablanca. In 2019 dropte Nanah Dae haar debuutsingle “Need”. Haar plannen voor de toekomst zijn simpel: “Mensen inspireren en bereiken met haar talent”, aldus Nanah Dae.

Rico

Ricardo McDougal (1977) heeft zijn HBO (Culturele maatschappelijke vorming) nooit afgemaakt, omdat hij meer prioriteit gaf aan zijn liefde voor tekstschrijven/rappen. Zo veranderde zijn hobby in een fulltime job met de rapformatie Opgezwolle. Deze crew boekte veel successen en won in korte tijd vele prijzen, waaronder Gouden Grepen, State Awards en een Zilveren Harp. In 2007 viel de groep uiteen en ging Ricardo oftewel Rico verder met zijn collega-rapper en vriend Sticks. Tot op de dag van vandaag is Rico actief in de muziek en toert hij jaarlijks in verschillende poppodia door het land.

Kaarten kun je kopen op de website van De Nieuwe Vorst.

Meer informatie:

  • Wanneer: Zondag 20 september.
  • Aanvang: 19:30 uur.
  • Locatie: De Nieuwe Vorst.
  • Prijs: €8,-

Locatie