Agenda

aangepast sporten plein

Sport voor iedereen op het Decathlon Aangepast Sporten plein

Wanneer: 22 september 2018 van 12:00 tot 16:00 Waar: Decathlon Entree: Gratis

Sport voor iedereen op het Decathlon Aangepast Sporten plein

Op zaterdag 22 september wordt het Pieter Vreedeplein eenmalig omgetoverd tot Decathlon Aangepast Sporten plein. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers en voorbijgangers diverse aangepaste sporten uitproberen en demo’s bekijken. Dit evenement wordt georganiseerd door het Steunpunt Aangepast sporten en SportSupport van de gemeente Tilburg i.s.m. Decathlon Tilburg en diverse sportaanbieders. Daarnaast zijn ook Lokaal 7, Brownies & Downies en PLUS Pieter Vreedeplein betrokken bij het evenement, zij verzorgen gezonde versnaperingen.

Foto: Facebook Decathlon

Sportclinics en demonstraties

Een tiental aangepast sportaanbieders verzorgen tijdens de sportieve middag clinics en demonstraties. Denk hierbij aan vechtsporten, balsporten en dansante beweegactiviteiten. Met dit evenement hoopt de organisatie meer bekendheid te geven aan het sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening en mensen te laten zien hoe leuk deze activiteiten wel niet zijn.

Daarnaast wordt er deze middag bekend gemaakt wie de sporthelden van Decathlon Tilburg zijn geworden.  Alle deelnemers van de fotowedstrijd voor mensen met een handicap, georganiseerd door Decathlon, kunnen op het evenement een presentje op komen halen.

Programma

  • 12.00 uur: Welkom
  • 12.05 – 12.15 uur: Warming-up door Decathlon
  • 12.15 – 16.00 uur: Start wandelingen van 5 en 7,5 kilometer door het centrum (download de app: Wandelen in de Wijk’)
  • 12.15 – 14.00 uur: Demo’s/clinics diverse sport- en beweegaanbieders
  • 14.00 – 14.20 uur: Pauze + huldiging fotowedstrijd Decathlon
  • 14.30 – 16.00 uur: Demo’s/clinics diverse sport- en beweegaanbieders

Wandelapp

Buiten het beoefenen van diverse sporten kunnen geïnteresseerden ook een wandeling door de wijk maken. Deze maand is de nieuwe app ‘Wandelen in de Wijk’ gelanceerd. Deze nieuwe wandelapp is een burgerinitiatief van Peter Mathijssen die i.s.m. het Sportbedrijf Tilburg en Steunpunt Aangepast Sporten tot stand is gekomen. Wandelen wordt hierdoor laagdrempeliger en men leert nieuwe wandelroutes in de wijken van Tilburg kennen. Tijdens het Decathlon Aangepast Sporten plein wordt hier mee gestart. Er kan een spiksplinternieuwe wandelroute van 5 of 7,5 km door het centrum van Tilburg gewandeld worden. De app, met daarop onder andere deze routes, kan ter plekke worden gedownload.

Locatie

Reageer op dit bericht