Agenda

bibliotheek midden-brabant

Spreekuur Rechtwijzer: voor gratis juridisch advies

Wanneer: iedere Dinsdag Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis

Spreekuur Rechtwijzer: voor gratis juridisch advies

Elke dinsdag kun je op verchillende locaties in Tilburg terecht voor het gratis spreekuur Rechtwijzer. De spreekuren zijn iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Ze vinden plaats in Bibliotheek LocHal, de Bibliotheek ’t Sant en het Wijkcentrum de Ypelaer.Hier kun je terecht voor gratis juridisch advies. Het spreekuur is voor Tilburgers die hulp nodig hebben bij het oplossen van hun problemen. Denk aan relatieproblemen, problemen met je huisbaas of met je werkgever. Zo voorkomen ze samen met jou dat dingen onnodig uit de hand lopen. 

Voor wie en waar?

De spreekuren vinden plaats op drie locaties in Tilburg. Elke dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur wordt het spreekuur gehouden in de Bibliotheek LocHal, de Bibliotheek ‘t Sant en het Wijkcentrum de Ypelaer. Vanuit de centrale hal zijn de medewerkers van het spreekuur direct zichtbaar. Je kunt nu weer fysiek naar het spreekuur en niet meer telefonisch.

Wat kun je bespreken?

Voor hulp bij het gebruik van Rechtwijzer.nl kan je bij het spreekuur terecht. Ook als je een combinatie van meerdere problemen hebt, helpen we je verder. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over je relatieproblemen, over problemen met je huisbaas of met je werkgever. Maar ook als je je lichamelijk niet goed voelt ben je welkom op het inloopspreekuur. Ook kunnen we je helpen met een conflict met de gemeente over je uitkering. Voor al deze zaken kun je gratis terecht bij het inloopspreekuur Rechtwijzer.

Wie organiseren het juridisch spreekuur Rechtwijzer?

Het spreekuur is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys en de Raad voor Rechtsbijstand. Ook het Juridisch Loket is betrokken. Studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg met advies en informatie. Zij weten veel over recht, regels en wetten. Zij weten ook waar je terecht kunt om jouw probleem op te lossen.

Met Rechtwijzer EHBO zelf aan de slag Op onze website Rechtwijzer staat veel informatie over verschillende juridische problemen. Ook vind je er een handige tool waarmee je overzicht kunt krijgen als er verschillende problemen door elkaar lopen. En je op zoek bent naar oplossingen. Dat is de Rechtwijzer EHBO. Als je wil kun je die tool alvast gebruiken voor je naar het spreekuur komt. Deze EHBO tool helpt je misschien ook al een eind op weg om te weten wat je moet doen.

 

Locatie