Agenda

Liza Ferschtman

Stervioliste Liza Ferschtman in Concertzaal Tilburg

Wanneer: 13 oktober 2018 van 20:30 tot 23:00 Waar: Theaters Tilburg Entree: €29.50
Bestel tickets

Stervioliste Liza Ferschtman in Concertzaal Tilburg

De Nederlandse stervioliste Liza Ferschtman, kind van Russische ouders, groeide op met Russische muziek en speelt al jaren alle meesterwerken uit de rijke Russische muziekliteratuur. Behalve dan de fysiek en emotioneel zware Vioolsonate van Sjostakovitsj. Tot nu! Samen met strijkorkest Amsterdam Sinfonietta is ze live te beluisteren op zaterdag 13 oktober in Concertzaal Tilburg.

Liza Ferschtman

Liza Ferschtman waagt zich, samen met Amsterdam Sinfonietta, voor het eerst aan de complexe, en indringende Vioolsonate van Sjostakovitsj. Ferschtman: “Omdat ik me al thuis voelde in de late werken van Sjostakovitsj, wist ik dat dit stuk bij me past. Hij was een van de eerste componisten die politiek ging componeren, maar in zijn latere werk, zoals deze Vioolsonate, combineert hij dat politiek geladene met pure, persoonlijke muziek die intiemer en dieper is. Je hoort er de kwetsbare Sjostakovitsj doorheen. Het is een zware compositie. Zo’n hoogstpersoonlijk en emotioneel werk doet iets met je. Het maakt het zwaar om uit te voeren, en zeker als je dat een paar keer achter elkaar doet is dat emotioneel uitputtend.” Muziek van Bach en Pärt brengt rust in het programma van deze avond. Pärt verraste de wereld met een totaal nieuwe en eigen componeerstijl, die terugvoerde op koormuziek uit de Renaissance. Met Fratres veroverde hij in 1977 de wereld. Ten slotte tijdens het concert ook nog delen uit Bachs Die Kunst der Fuge. Velen zijn het erover eens: er is in de muziek zelden iets mooiers geschreven.

Verkoopinformatie

Amsterdam Sinfonietta & Liza Ferschtman zijn te beluisteren op zaterdag 13 oktober om 20:30 uur in Concertzaal Tilburg. Tickets zijn verkrijgbaar via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Locatie

Reageer op dit bericht