Agenda

Straat op Tilt

Straat op Tilt: Aftrap boekenweek in Tilburg

Wanneer: 23 maart 2019 van 11:00 tot 16:00 Waar: LocHal Entree: Gratis

Straat op Tilt: Aftrap boekenweek in Tilburg

Op zaterdag 23 maart trapt het Tilt Festival 2019 de Boekenweek af met diverse verrassingsacts op straat, op de markt en het Stadhuisplein in Tilburg.

Start Boekenweek

Ontspan jezelf met de prachtige gedichten tijdens de zaterdagochtend-yoga in de LocHal. Geniet van jong talent in je favoriete koffietent. Lig in een bed midden op de markt van Tilburg en bloos bij een sensueel verhaal. Of bekijk de expo Beyond Curie in Theater De Nieuwe Vorst. Strek je benen en loop warm voor de literatuur. Vind Tilt op straat. Bij Straat op Tilt. Het is een gratis voorproefje voor het Tilt Festival op 30 maart.

De locaties in Tilburg: Zaterdagmarkt Koningsplein, Bibliotheek Lochal, Theater de Nieuwe Vorst en in 20 koffiebarretjes in het centrum en de Spoorzone.

Writer in Residence: Fikry El Azzouzi

Al zes jaar nodigt Tilt een writer in residence uit voor het Tilt Festival. Een schrijver die een week in Tilburg verblijft, de stad proeft, de mensen ontmoet en schrijft. Vijf boekjes gaf Tilt uit. Van Ilja Leonard Pfeiffer (2014), Annelies Verbeke (2015), Maartje Wortel (2016), Yves Petry (2017) en Lieke Marsman (2018).

Vijf prachtig vormgegeven boekjes. Niet alleen over Tilburg, maar eigenlijk ook over de wereld. Dit jaar keek writer in residence Fikry El Azzouzi naar de stad. Ze presenteren zijn novelle ‘Sidi’ op het Tilt Festival. Nina van de Ven maakte de illustraties.

Sidi is een magisch-realistisch verhaal met Tilburg als achtergrond. Humoristisch en actueel. Hoe kijkt een vreemde djinn uit de woestijn naar het Tilburgse leven? Een prachtig boek dat niet zal misstaan in de reeks van de eerdere Tilt writers in residence. Het boek verschijnt 30 maart tijdens het Tilt Festival en is vanaf 31 maart te bestellen op de website.

Locatie

Reageer op dit bericht