Agenda

Marleen Kappe

Summer residency Marleen Kappe bij PARK

Wanneer: 17 augustus 2018 om 13:00 uur tot 19 augustus 2018 om 17:00 uur Waar: Park013 Entree: Gratis

Summer residency Marleen Kappe bij PARK

Kunstinitiatief PARK biedt in de zomermaanden een kunstenaar de kans om als artist-in-residence in de ruimte van PARK te verblijven. Uit de aanmeldingen voor een werkperiode van acht weken heeft PARK kunstenares Marleen Kappe gekozen.

Van 17 tot en met 19 en 24 tot en met 26 augustus stelt Kappe haar atelier open voor publiek. De periode wordt afgesloten met een finissage op zondag 26 augustus om 15:00 uur.

Marleen Kappe

PARK selecteerde Marleen Kappe door de verrassende combinatie van tekenen met ruimtelijke ingrepen in haar werk. Ze schrijft: “Er is sprake van een voortdurende wisselwerking, het lijnenspel en materiaalgebruik in mijn installaties heeft een duidelijk tekenachtig karakter, en andersom verkennen mijn tekeningen vaak de ruimtelijke dimensie.”

Grensgebied

Tijdens haar werkperiode gaat Kappe verder op onderzoek naar het grensgebied tussen tekeningen en ruimtelijkheid. De installatie waar ze tijdens haar summer residency aan werkt is gebaseerd op het oude Babylon: het idee van de mens die zichzelf met al zijn kennis en kunde onschendbaar waant. “Ik wil een stad creëren waarin de krachten en dreigingen van de uit zijn voegen barstende stad zichtbaar en voelbaar worden,” aldus Kappe. De fragmentarische stad van Kappe is in tegenstelling tot Constant’s New Babylon geen antwoord op de stad van de toekomst. Het werk bevraagt deze nabije toekomst, evenals de huidige maatschappij.

U bent van harte welkom tijdens de open studio dagen en de toegang is gratis.

Locatie

Reageer op dit bericht