Agenda

Affiliations

(AFGELAST) Tentoonstelling: Affiliations – Hamza Halloubi in De Pont

Wanneer: iedere Dinsdag, iedere Woensdag, iedere Donderdag, iedere Vrijdag, iedere Zaterdag, iedere Zondag Waar: geen locatie Entree: €12,50
Bestel tickets

(AFGELAST) Tentoonstelling: Affiliations – Hamza Halloubi in De Pont

Van 1 september 2020 tot en met 3 januari 2021 kun je naar de tentoonstelling Affiliations van Hamza Halloubi in De Pont. In intieme en soms terloops ogende video-opnames neemt Hamza Halloubi (Tanger, 1982) je mee in zijn overpeinzingen over de betekenis van beeld, over kunst en kunstenaarschap en over leven in ballingschap.

Affiliations

In 2015 werd zijn werk voor het eerst in De Pont getoond. Nu is er in de wolhokken een overzicht te zien van zijn video’s, die balanceren op de grens van documentaire en fictie.

Een enkele keer vertelt hij zijn verhaal aan de hand van een portret, zoals Studio Visit (2016) waarin hij liefdevol met zijn camera de ruimte aftast en vragen stelt over de context van waaruit we kunst beoordelen en bekijken. Een vraag die ook terugkeert in het recente Walking and Talking (2018-2019). De zoektocht naar een historische figuur kan ook symbool staan voor een verhaal met een politiek beladen situatie, zoals in Un Après-midi à Larache (2015-2016).

Met zijn rustige, monotone stem voert Halloubi je moeiteloos mee. Totdat het beeld plots kantelt en de kijker geconfronteerd wordt met de eigen voyeuristische blik en met het feit dat elk beeld een constructie is, net als het verhaal.

Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van De Pont.

In het kort

  • Wanneer: 1 september 2020 tot en met 3 januari 2021.
  • Aanvang: 11:00 uur.
  • Locatie: De Pont.
  • Tickets: Normaal €12,50 | Studenten €7,50.