Agenda

Fountain of Youth

Tentoonstelling Fountain of Youth bij PARK

Wanneer: 20 oktober 2019 tot 24 november 2019 Waar: PARK Entree: Gratis

Tentoonstelling Fountain of Youth bij PARK

Van 20 oktober t/m 24 november toont PARK de solotentoonstelling Fountain of Youth van de Tilburgse kunstenaar Thomas Swinkels. In zijn installatie doet Swinkels beroep op zijn persoonlijke beeldarchief uit een voormalig kraakpand in de stad, bestaande uit Digital8 videobeelden, snapshots en telefoonfoto’s. Deze komen in PARK samen in een nieuwe installatie.

In 2015 rondde Swinkels de opleiding Beeldende Kunst aan het AKV St. Joost te Breda af. Afgelopen zomer presenteerde hij na een tweejarig werkproces in De Ateliers te Amsterdam zijn eindwerk met overtuiging. Vanuit een antropologisch perspectief onderzoekt en observeert Swinkels systemen en hoe deze naar zijn hand te zetten.

Invasieve fenomenen

Swinkels is geïnteresseerd in invasieve fenomenen in onze stedelijke omgeving. Zijn videowerken, fotoprints en ruimtelijke sculpturen verwijzen hiernaar, maar vormen in de ruimte van PARK tegelijkertijd ook een eigen systeem. Ze gaan een dialoog met elkaar en de ruimte aan, maar ook met de stad. Op het scherm Between YOU&ME van kunstenaarsduo Martin en Inge Riebeek, gelegen naast het voormalige kraakpand, toont Swinkels videobeelden die hij registreerde met een thermische camera. Een korte, abstracte weergave laat de achtergebleven sporen van een hand die het pand aanraakt zien. De grenzen van de tentoonstellingsruimte worden hiermee opgerekt.

Locatie

Reageer op dit bericht