Agenda

Ide André

Tentoonstelling Koen Delaere en Ide André

Wanneer: 22 februari 2019 om 13:00 uur tot 24 februari 2019 om 17:00 uur Waar: PARK Entree: Gratis

Tentoonstelling Koen Delaere en Ide André

Van zondag 20 januari tot zondag 24 februari is bij PARK de tentoonstelling Shake, Rattle, Roll! van Koen Delaere en Ide André te bewonderen. De tentoonstelling is van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. De officiële opening wordt op zaterdag 19 januari om 15.00 uur verricht door Dominic van den Boogerd.

Voor Delaere en André is een painting nooit passief. Het is zowel de actie die overgaat op een object als het autonome beeld waar dit in transformeert. Beiden onderzoeken de uitbreiding van het schilderij door een samenkomst van activiteiten, theoretisch brononderzoek, sociale media en interpersoonlijke relaties, als basis voor het maakproces. Dit samenspel, tussen actie-reactie, illustreert de condities die aanwezig zijn in één en hetzelfde veld: het kunstwerk. Voor Shake, Rattle, Roll! is tijdens de opbouwperiode in PARK een groot deel van het geëxposeerde werk gerealiseerd.

Ide André

Ide André (1990) stelt zijn doeken in dienst van zijn leven; het is het decor waarop hij speelt. Het stoeis en energiek werk ontstaat door de dagelijkse aanwezigheid van een tafereel of voorwerp in en rondom het atelier, zoals een touw, kabel, regenbui of modderschoen. Sporen en/of fysieke restanten blijven achter op het doek en vormen de basis van het abstracte schilderij.

Koen Delaere

Koen Delaere (1970) onderzoekt abstractie op expressieve en experimentele wijze. Zijn schilderijen ontstaan in een continue interactie tussen materie, beweging en ruimte. Het proces van acting en afstand nemen vormt zich spelenderwijs tot een gebalanceerd geheel. In Deleare’s werk voeren kleur, structuur en ritme sterk de boventoon. Het is een uitstrekking van zijn leven – en andersom.

‘Shake Rattle Roll
Thank you so much anyone who happens to read this
I thank you for your valor whether this gets delated Or erased Or not Just know That I was Born to make paintings honestly since the very first memory in my childhood I have allways painted never have I Wavered from That in my entire Life
I do not know so much about human beings I do not know how to save anyone But I do know the one little thing I know is how to make paintings I Will Just allow myself to be consumed by my own regency in That I know cannibalize on my self’
I Said shake rattle roll!
I Said shake rattle roll!
I Said shake rattle roll!
Well, you never do nothin’ to save your doggone soul’

 

 

Locatie

Reageer op dit bericht