Agenda

Tentoonstelling ‘Let’s Stick Together’ van Ien Lucas en Jochem Rotteveel bij PARK Tilburg

Wanneer: 5 mei 2019 om 13:00 uur tot 16 juni 2019 om 17:00 uur Waar: PARK Entree: Gratis

Tentoonstelling ‘Let’s Stick Together’ van Ien Lucas en Jochem Rotteveel bij PARK Tilburg

Van 5 mei t/m 16 juni toont PARK het werk van twee kunstenaars die de grenzen van de schilderkunst opzoeken: Ien Lucas (NL) en Jochem Rotteveel (NL). De dialoog tussen beide kunstenaars resulteert in de speelse duotentoonstelling Let’s Stick Together, samengesteld door Rob Moonen. 
Beide kunstenaars onderzoeken de ongedefinieerde grenzen van materie, gelaagdheid en de drager van het schilderij zelf. 
Ien Lucas is abstract schilder pur sang. Haar werk manifesteert zich in veelkleurige composities die verder rijken dan de begrenzing van het spieraam. De non-figuratieve composities kenmerken zich door onderzoek naar vorm, materie, structuur en kleur. Lucas laat ons tasten in onbetreden gebieden en voert ons mee naar haar dagelijkse inspiratiebron: het plezier om te experimenteren. In PARK wordt zowel ouder als recent werk getoond, waarmee Lucas niet alleen met het werk van Rotteveel, maar ook binnen haar eigen oeuvre naar verbinding zoekt. 
Jochem Rotteveel onderzoekt eveneens de mogelijkheid van een drager, en wel door de wanden tot zijn tijdelijk verworven ‘canvas’ te bekronen. Rotteveel maakt gebruik van tape en folie als voornaamste schildersmedia maar sluit daarnaast geen enkel ander materiaal uit als bron voor productie. De enige conditie die geldt, is dat het medium ertoe in staat moet zijn te verrassen. Rotteveel betreedt PARK met zowel bestaand werk als ruimtelijke ingrepen die de monumentale context energiek inklemmen. 
In Let’s Stick Together wordt PARK het toneel voor een levendig spel waarin de werken van Lucas en Rotteveel aan elkaar en in de ruimte gehecht worden. 

Locatie

Reageer op dit bericht