Agenda

Metropolitan museum

Tentoonstelling ‘Not today Fred!’ bij Metropolitan Museum

Wanneer: 18 januari 2019 om 10:00 uur tot 28 februari 2019 om 23:59 uur Waar: Metropolitan Museum Entree: Gratis

Tentoonstelling ‘Not today Fred!’ bij Metropolitan Museum

Van 18 januari tot 28 februari zal de tentoonstelling ‘Not today, Fred!’ dagelijks van 10.00 tot 00.00 uur te zien zijn bij het Metropolitan Museum. Het Metropolitan Museum bevindt zich in de Stedekestraat 15 in Tilburg. De tentoonstelling is een initiatief van Bureau Dorith’. In het Metropolitan Museum zullen twee soorten tentoonstelling zichtbaar zijn.

Raamtentoonstellingen aan de Stedekestraat

Op de route van het Tilburgse station naar het Museumkwartier waar dageliks veel passanten naar De Pont en het Textielmuseum langskomen, bevindt zich en rij van tien ramen, waar maandelijks exposities plaatsvinden met werk van Sjon Brands en andere kunstenaars uit Tilburg. Dit particuliere initiatief, onder de ronkende naam Metropolitan Museum. Tilburg biedt kleine tentoonstellingen die dag en nacht voor iedereen te zien zijn en draagt zo bij aan de levendigheid van een buurt die volop in ontwikkeling is.

Barbie op de barricaden!

Barbie wordt wakker, Barbie is ’t zat! Genoeg polonaise! Barbie op de bres: Barbiepower! De Vereniging voor gelijke Barbierechten en de Bond van Dwaze Barbies hebben een aantal landelijke demonstraties aangekondigd vanaf 18 januari vertrekkend vanuit Tilburg. Het wordt een massale ‘Witte Mars tegen de Varkens’ onder het motto: ‘No more hanky panky, Romeo!’ Het wordt een vlammend protest tegen Romeo’s lichtzinnige romances, tegen het al te voortvarend ‘op d’n chanternel gaan’ van zijn soortgenoten, ook in Tilburg. De betoging warmt zich vast op in de raamtentoonstellingen aan de Stedekestraat: ‘Girls wanna have fun!’ Ze wachten op toestemming van de burgemeester om, zonder gele hesjes, het land in te trekken. Voorwaar, een historisch moment, eerst in Tilburg! Waar anders? Komt dat zien!

Locatie

Reageer op dit bericht