Agenda

PARK Blokbuster

Tentoonstelling: PARK Blokbuster (AFGELAST!)

Wanneer: 15 maart 2020 tot 26 maart 2020 Waar: PARK

Tentoonstelling: PARK Blokbuster (AFGELAST!)

Van 15 maart t/m 26 april 2020 toont PARK BLOKBUSTER, een tentoonstelling met nieuw werk van twee gevorderde kunstenaars. Tom Claassen en Roland Sohier. Beide kunstenaars hebben een levendig en vooral onvoorspelbaar oeuvre dat zich in PARK over de gehele ruimte uitstrekt.

Claassen ( Heerlen, 1964 ) werkt in zijn grote sculpturen met archetypische elementen van mens en dier, om de eenvoudige essentie van een vorm te kunnen vangen. Sohier ( Amsterdam,1950 ) zoekt in zijn tweedimensionale tekenwerken naar diezelfde kern van menselijk- en dierlijkheid, zonder zwaarwichtig te worden. In plaats daarvan blijven beide kunstenaars licht en speels met een zekere zelfspot, zonder in banaliteit te verzanden. Op humoristische en speelse wijze belichten Claassen en Sohier de relatie tussen mens en dier.

Het monumentale werk dat beide kunstenaars voor PARK Blokbuster hebben gerealiseerd bestaat uit aansprekende en gestileerde figuraties. Het daagt de toeschouwer uit om niet alleen naar details te kijken, maar zichzelf ook onder te dompelen in de tijdelijke nieuwe realiteit waarin hij zich begeeft.

Locatie

Reageer op dit bericht