Agenda

Tuin der tederheid

Tentoonstelling Tuin der tederheid bij Metropolitan Museum

Wanneer: 12 juni 2020 om 00:00 uur tot 16 september 2020 om 00:00 uur Waar: Metropolitan Museum Entree: Gratis

Tentoonstelling Tuin der tederheid bij Metropolitan Museum

Vanaf vrijdagavond 12 juni 2020 in de etalages van ‘Metropolitan Museum, de zomertentoonstelling ‘Tuin der Tederheid’. Wederom een actueel thema, dag/nacht te zien, zonder reservering.

Tuin der tederheid

De raamtentoonstellingen aan de Stedekestraat laten deze zomer een ‘tuin der tederheid’ zien, waarmee het museum wederom reageert op deze donkere tijden van corona. Te zien vanaf vrijdagavond 12 juni 2020. De ‘anderhalvemetersamenleving’, ze is er dan toch van gekomen. Afstand als nieuwe normaal. Wie had dat ooit kunnen denken? Geen hand meer reiken om de ander vriendelijk te begroeten? Geen spontane omhelzingen meer met vrienden en vriendinnen? Geen knuffels meer aan kinderen en kleinkinderen? Niet meer zoenen op het zebrapad? Nooit meer vrijen op het strand? Waar leven we nog voor? Veiligheid voor alles? Echt waar? Gelamineerd door het leven en virtuele gemeenschap?

“Alles van waarde is weerloos,” schreef de dichter Lucebert, meteen gevolgd door de magistrale regel: “wordt van aanraakbaarheid rijk en aan alles gelijk!” Aanraking, hoe lang kan een mens zonder? Zonder af te glijden naar een troosteloos robottenbestaan?. Waar gaan we heen? Vandaar een tentoonstelling. Heeft kunst tenminste nog enige zin in deze donkere dagen. Zelfs in onze
provincie. En dus nodigen wij u met alle plezier uit voor de expositie ‘Jardin de Tendresse’ (‘Tuin der Tederheid’) van Sjon Branðs. Een speelse ‘exposition dansante’, uitgevoerd in bewegende assemblages van alledaagse gebruiksvoorwerpen en speelgoed. Een onbevangen feest van aanraking, tederheid en kwetsbaarheid, te zien in het ‘Metropolitan Museum.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Metropolitan Museum.

Locatie