Agenda

Tentoonstelling vlinders en skeletten bij Dierenpark De Oliemeulen

Wanneer: 21 april 2019 om 10:00 uur tot 2 juni 2019 om 18:00 uur Waar: Dierenpark de Oliemeulen Tilburg Entree: volwassenen €12,- kinderen 3 t/m 12 €11,- en 65+ €9,75
Bestel tickets

Tentoonstelling vlinders en skeletten bij Dierenpark De Oliemeulen

De meimaand staat bij Dierenpark de Oliemeulen altijd in het teken van de biodiversiteit. Dit jaar ligt de nadruk op vlinders en dierenskeletten. Van zaterdag 21 april tot en met zondag 2 juni is er over beide onderwerpen een kleine tentoonstelling te zien. We verwachten dat de eerste vlinderpoppen rond 25 april gaan uitkomen, waarna er in een aparte ruimte losvliegende vlinders te zien zijn.

Voor de jonge bezoekers is er natuurlijk ook een speurtocht en een knutselruimte!

Tentoonstelling

Bij de tentoonstelling over vlinders is onder andere de levenscyclus te zien van de vlinders en in een aparte ruimte zijn diverse vlindersoorten in levende lijve te bewonderen.

Daarnaast is er een tentoonstelling over dierenskeletten waar onder andere prachtige exemplaren te zien zijn van de vale gier en Papoeaanse varaan. Tevens wordt uitgelegd hoe het prepareren van een skelet in zijn werk gaat. Op zaterdag 18 mei wordt de tentoonstelling dan uitgebreid met meerdere exemplaren en is er voor de belangstellenden gelegenheid om vragen te stellen aan een docent die van het prepareren zijn hobby heeft gemaakt.

Locatie

Reageer op dit bericht