Agenda

the best of the fest

The Best of the Fest bij Cinecitta

Wanneer: 16 februari 2018 van 10:00 tot 23:59 Waar: Cinecitta

The Best of the Fest bij Cinecitta

Cinecitta presenteert The Best of the Fest met de prachtigste films van het filmfestival Rotterdam. Op vrijdag 16 februari kun je de hele dag genieten van de mooiste films, waaronder I, Tonya en The Shape of Water. Laat je verrassen!

Uren filmplezier

De volgende films worden vertoond tijdens The Best of the Fest.

Film Stars don’t die in Liverpool

De ooit zo geliefde Hollywood-actrice Gloria Grahame (Annette Bening) slijt haar dagen in kleine theaters. Op tournee door Engeland ontmoet ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell) die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Wat begint als een vurige affaire, ontwikkelt zich gaandeweg tot een diepe relatie. Hoewel Gloria bijna 30 jaar ouder is, blijkt Peter de enige persoon te zijn bij wie ze troost kan vinden.

 • 10.15 – 12.00 uur (Zaal 1)
 • 17.15 – 19.00 uur (Zaal 4)

Hannah

Hannah is het intieme portret van een vrouw die worstelt met het verlies van haar identiteit. Nadat haar man in de gevangenis is beland, blijft Hannah alleen achter. Ze moet haar nieuwe situatie onder ogen komen en wisselt daarbij tussen momenten van ontkenning en berusting. Langzaam verliest ze daarbij de grip op haar leven. Charlotte Rampling (45 Years), André Wilms (Le Havre) en Jean-Michel Balthazar (Le gamin au vélo) en Luca Avallone spelen de hoofdrollen in deze film.

 • 12.45 – 14.20 uur (Zaal 4)
 • 17.15 – 18.50 uur (Zaal 3)

I, Tonya

Kunstschaatsster Tony Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje.

 • 12.30 – 14.30 uur (Zaal 3)
 • 17.00 – 19.00 uur (Zaal 1)

Marlina the murderer in four acts

Marlina (Marsha Timothy) is nog maar net weduwe geworden en bewaart haar echtgenoot als een mummie in een hoek van haar woonkamer, wanneer een lokale bende zich meldt in de afgelegen boerderij. Ze zeggen dat ze haar zullen beroven, dat ze haar waarschijnlijk ook zullen verkrachten, maar dat ze eerst graag een maaltijd willen. Dat dit niet goed kan aflopen voor de ongewenste bezoekers suggereert de titel al…

 • 15.00 -16.35 uur (Zaal 1)
 • 21.30 – 23.05 uur (Zaal 3)

The Florida Project

De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar tweeëntwintigjarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed als ze kan voor haar te zorgen, maar wil als twintiger ook gewoon wat lol kun maken. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

 • 10.15 – 12.10 uur (Zaal 4)
 • 19.30 – 21.25 uur (Zaal 1)

The Insult

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheel zijn. The Insult is internationaal omarmd door het publiek en won verschillende publieksprijzen.

 • 12.30 – 14.20 uur (Zaal 1)
 • 21.30 – 23.20 uur (Zaal 4)

The Rider

Cowboy heroïek bestaat alleen nog in de arena van de rodeo, waar Brady blijvend letsel oploopt. Deze tegendraadse western kruipt in het hoofd van een onzekere rodeorijder die zich gedwongen ziet om zichzelf in deze machowereld opnieuw uit te vinden. Het weidse landschap als achtergrond voor een onverwacht intiem verhaal, naar ware gebeurtenissen.

 • 10.15 – 12.05 uur (Zaal 3)
 • 19.30 – 21.20 uur (Zaal 4)

The Shape of Water

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika rond 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa’s leven verandert als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken.

 • 14.45 – 16.45 uur (Zaal 3)
 • 22.00 – 0.00 uur (Zaal 1)

Tickets

Tickets voor de voorstellingen tijdens The Best of the Fest zijn los te koop. Wanneer je strippenkaart koopt, krijg je korting. Je kunt namelijk naar zes films voor de prijs van vijf films.

Locatie

Reageer op dit bericht