Agenda

the l.a. play

The L.A. Play in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 29 mei 2019 van 20:30 tot 00:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: Vanaf €12,-
Bestel tickets

The L.A. Play in De Nieuwe Vorst

Morsige achterkamers, flikkerende neons en afgedankte filmsterren: The L.A. Play is een vintage Abattoir Fermé-trip zonder tekst, over de spookstad achter het iconische Hollywood-sign.

Wat gebeurt er wanneer de laatste barfly naar buiten is gestrompeld, de gordijnen worden gesloten en de deuren in het slot vallen? The L.A. Play toont het bizarre samenleven van 2 personages in een aftandse achterkamer, ergens in een Hollywood after hours. Een nachtelijk sprookje zonder tekst, zoals Abattoir dat graag tovert.

Abattoir Fermé

Als er één stad is die steevast geldt als inspiratiebodem voor Abattoir Fermé, dan is het wel Los Angeles. Waar een eeuw geleden de wonderlijke eerste filmsets verrezen, en vandaag villa’s in de Hollywood Hills als setting voor pornofilms fungeren. Een stad die zich uitstrekt van onbetaalbare winkels op Rodeo Drive over de jetset van Beverly Hills helemaal tot aan de Salton Sea: een gruwelijke plek waar alleen nog achtergebleven oudjes wonen, vlakbij een strand bezaaid met visgraten en dode pelikanen.

In The L.A. Play gaat Abattoir Fermé op zoek naar het mooiste én het lelijkste van de Amerikaanse droomfabriek waar hoge cultuur hand in hand leeft met low camp. Tekst en regie Stef Lernous, spel Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, muziek Kreng, decor- en lichtontwerp Stef Lernous en Sven Van Kuijk. Productie Abattoir Fermé, in samenwerking met NONA.

In het kort

  • Locatie: De Nieuwe Vorst
  • Datum: woensdag 29 mei
  • Tijd: 20.30 uur
  • Categorie: theater
  • Entree €17,00. Vroege Vogels € 12,00

Locatie

Reageer op dit bericht