Agenda

the mission

The Mission in 013

Wanneer: 31 mei 2017 van 20:00 tot 00:00 Waar: Poppodium 013 Entree: €25,-
Bestel tickets

The Mission in 013

De Britse gothic rockband The Mission komt naar 013. De groep staat op woensdagavond 31 mei 2017 op het podium in Tilburg. In september van dit jaar is het uitstekende album ‘Another Fall From Grace’ verschenen. Tickets a €25,- zijn vanaf donderdag 1 december verkrijgbaar.

The Mission

Al drie decennia is The Mission zoiets als een instituut. De groep wordt in 1986 opgericht door zanger/gitarist Wayne Hussey en bassist Craig Adams van The Sisters Of Mercy. ‘Gods Own Medicine’, het debuutalbum uit datzelfde jaar, is een klassieker in het gothrock-genre. Ook platen als ‘Children’ en ‘Carved In Sand’ vallen in die categorie. De groep kent echter de nodige bezettingswisselingen en wordt enkele malen opgeheven door bandleider Hussey.

Inmiddels speelt The Mission al weer geruime tijd live in een nagenoeg originele line-up. Ook verschijnen er nog steeds nieuwe albums, waaronder ‘Another Fall From Grace’ (2016) dat is verschenen om het dertigjarig jubileum te vieren. Hussey en co. keren op deze schijf terug naar het geluid uit de jaren tachtig. Die nostalgische invalshoek levert een puik album op dat goed wordt ontvangen door zowel critici als fans.

Dat The Mission na dertig jaar live ook nog steeds staat als een huis, heeft de groep eerder dit jaar in een uitverkocht TivoliVredenburg wel bewezen. Gelukkig komt de legendarische band in 2017 terug naar de Nederlandse podia. Ongetwijfeld zal dan het nieuwe materiaal van ‘Another Fall From Grace’ centraal staan, maar de vele oude krakers zullen natuurlijk niet ontbreken.

In het kort

  • Datum: woensdag 31 mei 2017
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Zaal open: 19.00 uur
  • Tickets: €25,-
  • Locatie: Poppodium 013, Juliper stage

Locatie