Agenda

woestzoeker

Theaterhappening Boys won’t be boys in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 14 september 2019 van 20:30 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €17,-
Bestel tickets

Theaterhappening Boys won’t be boys in De Nieuwe Vorst

‘Boys won’t be boys’ is een maatschappelijke beweging. Een theaterhappening waarin oprichter en regisseur Rikkert van Huisstede een groep jongens samenbrengt die met hun persoonlijke verhaal stereotypes op het gebied van mannelijkheid doorbreken.

Op 12, 13 en 14 september is de voorstelling te zien in Theater De Nieuwe Vorst. Interessant voor man en vrouw, jong en oud. Voor iedereen die open staat om na te denken over een lievere en inclusievere wereld.

Van Huisstede: ‘Jongens die niet aan het mannelijkheidsideaal voldoen, denken vaak dat ze iets fout doen. Ze denken dat ze mannelijker zouden moeten zijn. In tijden van #metoo, homofobie, seksisme, racisme en geweld zijn wij misschien juist een oplossing. Het is als het ware een soort nieuwe kijk op mannelijkheid. De voorstelling lijkt een collage van dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers. Alles kan en alles mag. We doorbreken de hokjes en maken ruimte om onszelf te zijn.’

De jongens laten het publiek voelen hoe zij zich bevrijden van de beperkende korsetten waarin we gestopt worden. Een persoonlijke reis die op een persoonlijke manier geuit zal worden. En juist die diversiteit helpt om te ervaren tegen welke maatschappelijke grenzen jij aan loopt en hoe je je hier meer los van kunt maken.

12, 13 en 14 september om 20.30 uur in Theater De Nieuwe Vorst, Willem II-straat 49, Tilburg. Tickets via www.denieuwevorst.nl.

Locatie

Reageer op dit bericht