Agenda

clybourne park

Theatervoorstelling Clybourne Park in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 26 mei 2019 van 15:00 tot 17:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: Vanaf €17,-
Bestel tickets

Theatervoorstelling Clybourne Park in De Nieuwe Vorst

De derde theatervoorstelling in de Raisin Cycle: Clybourne Park. Over raciale spanningen en gentrificatie. Over de eerste zwarte familie in een witte wijk. En de eerste witte familie in een zwarte wijk.

In de buurt Clybourne Park in Chicago wordt voor weinig geld een huis verkocht aan een zwart gezin, de eerste zwarte familie in de witte wijk. Prompt beginnen de buren zich te roeren, bevreesd als ze zijn om hun gemeenschap: voor je het weet wordt de buurt onbewoonbaar.

Jaren later kopen Steve en Lindsey een huis in Clybourne Park, voor een fiks bedrag. Zij gooien het tegen de vlakte om op die plek iets nieuws te kunnen bouwen. Zij zijn het eerste witte gezin in een zwarte buurt. Het zorgt allemaal voor de nodige onrust. Bezorgde buren roeren zich: voor je het weet wordt de buurt onbetaalbaar.

Well Made Productions brengt theater, film, fotografie en verhalen van niet-witte auteurs vanuit een bicultureel perspectief en ontving in 2017 de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Derde voorstelling van Raisin Cycle

Na het succesvolle A Raisin in the Sun en Beneatha’s Place brengt Well Made Productions de derde voorstelling van de Raisin Cycle: Clybourne Park. De Amerikaanse toneelschrijver Bruce Norris schreef het stuk als spin-off van A Raisin in the Sun, de Broadway-klassieker van Lorraine Hansberry uit 1959. Ook het uiterst actuele Clybourne Park (2010) werd een Broadway-hit en won talloze prijzen, waaronder de prestigieuze Pulitzerprijs.

Regie Teunkie van der Sluijs, tekst Bruce Norris, vertaling Esther Duysker , cast Joy Wielkens, Anke van ‘t Hof, Sergio IJssel, Yorick Zwart, Marcel Osterop, Peter van Heeringen, Margje Wittermans

In het kort

  • Locatie: De Nieuwe Vorst
  • Datum: zondag 26 mei
  • Tijd: 15.00 uur
  • Categorie: theater
  • Entree € 17,00. Vroege Vogels € 12,00

Locatie

Reageer op dit bericht