Agenda

de laatste levensfase

Thema-avond: de laatste levensfase bij Inloophuis Midden-Brabant

Wanneer: 21 januari 2019 van 19:30 tot 21:00 Waar: Inloophuis Midden Brabant Entree: gratis

Thema-avond: de laatste levensfase bij Inloophuis Midden-Brabant

Inloophuis Midden-Brabant houdt maandag 21 januari een thema-avond over de laatste levensfase. De avond wordt verzorgd door arts en specialist Floor Bols. Werkzaam bij onder meer De Wever, het hospice aan de Bredaseweg en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft Bols dagelijks te maken met mensen die aan het einde van hun leven zijn.

De laatste levensfase

Bols weet daardoor als geen ander waarom het zo belangrijk is om goed voorbereid die laatste periode in te gaan. Ze legt 21 januari tijdens een speciale thema-avond in Inloophuis Midden-Brabant aan het Wilhelminapark 29 in Tilburg uit wat er allemaal bij doodgaan komt kijken en beantwoordt graag alle vragen. Het gaat tijdens de avond zowel over de persoonlijke als over alle medische zaken, bijvoorbeeld over de verschillende verblijfsmogelijkheden, de betekenis van een wilsverklaring en regelgeving rondom euthanasie. Maar Floor Bols vertelt ook hoe je het gesprek over je dood zou kunnen starten en waar je het dan over kan hebben met elkaar.

“Het wordt heel laagdrempelig en absoluut geen zware avond. We willen het onderwerp juist vooral lichter maken en makkelijker bespreekbaar”, zegt Maryse van der Steen, coördinator van Inloophuis Midden-Brabant. “We gaan allemaal dood, maar we hebben het er liever niet over. Dat is zo zonde, want het geeft zoveel rust als alles goed geregeld is en je je wensen kenbaar hebt gemaakt.”

Praktische informatie

Locatie

Reageer op dit bericht