Agenda

dyslexie

Thema-avond dyslexie woensdag 11 dec in De Bibliotheek Heyhoef

Wanneer: 11 december 2019 van 19:00 tot 21:30 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis

Thema-avond dyslexie woensdag 11 dec in De Bibliotheek Heyhoef

De Bibliotheek Heyhoef organiseert op woensdagavond 11 december onder de noemer ‘Onzichtbaar Anders’ de gratis thema-avond ‘Dyslexie onder de knie’. Deze avond is speciaal voor ouders, verzorgers en mensen uit het onderwijs die meer willen weten over bij de begeleiding van kinderen met dyslexie. Ervaringsdeskundigen en specialisten komen hun kennis delen en geven antwoord op vragen van het publiek.

Over de kansen met dyslexie

De eerste spreker deze avond is Lonneke Tophoven. Zij is moeder van een zoon met EED (ernstige enkelvoudige dyslexie) en coach bij de HOI foundation. De stichting wil het beeld van dyslexie veranderen van stoornis naar een brein dat anders werkt. Lonneke komt deze avond vertellen over de voor- en nadelen van dyslexie en de kansen die het met zich meebrengt. Ze wil laten zien hoe dyslectische kinderen vol zelfvertrouwen kunnen gaan leren en hun talent kunnen ontdekken.

Doreth Verhaaren, leesconsulent bij De Bibliotheek geeft vervolgens een boekproeverij. Zij laat zien welke boeken in de collectie geschikt zijn voor kinderen met dyslexie. Voor die diagnose gesteld wordt, kan er al heel veel gedaan worden, zowel op school als door ouders thuis. Daarover vertellen Jorien Koedam en Margit Kiewit van taalkanjer.nl. Ze zijn specialisten op het gebied van hulp bij hardnekkige lees- en spellingproblemen. Bezoekers van de avond krijgen na afloop een aantal activiteiten mee voor thuis of in de klas. De Bibliotheek biedt naast deze avond ook de speciale online cursus ‘Dyslexie onder de knie’ met handige tips en gereedschappen voor ouders en begeleiders. Deze is te vinden op www.bibliotheekmb.nl/dyslexie.

Handige informatie:

Locatie

Reageer op dit bericht