Agenda

Thema-avond ‘Hij voor Zij’: Hoe kunnen mannen geweld tegen vrouwen stoppen? in de LocHal

Wanneer: 26 september 2019 van 19:45 tot 22:00 Waar: LocHal Entree: Gratis

Thema-avond ‘Hij voor Zij’: Hoe kunnen mannen geweld tegen vrouwen stoppen? in de LocHal

Geweld tegen vrouwen is een enorm probleem: bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt na haar vijftiende te maken met (seksueel) geweld. Misschien heeft jouw partner, dochter, nabije familie/vrienden hier ook mee te maken gehad? In negen van de tien gevallen wordt dit geweld gepleegd door een man.

De meeste daders van geweld zijn dus mannen, maar de meeste mannen zijn geen dader. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mannen onderdeel worden van de oplossing? Wat kun JIJ als man doen om geweld tegen vrouwen te bestrijden? En wat kun je doen als je getuige bent of een vermoeden hebt van geweld?

Theo Weterings, Jen van Tricht en Baron

Op 26 september staan deze vragen centraal en gaan we gezamenlijk op zoek naar antwoorden. Burgemeester Theo Weterings zal de avond openen als Tilburgse projectleider van het Rijksoverheidsprogramma ‘Veilige Steden’. Hoofdgast is Jens van Tricht, oprichter en directeur van Emancipator en auteur van ‘Waarom feminisme goed is voor mannen’. Samen met Stichting Stop Straatintimidatie, Stichting NO Thanks, Blauwe Maan – Hulp na onvrijwillige seks en misbruik, Veilig Thuis Midden-Brabant én het publiek gaan we de dialoog aan over het thema. Ten slotte zorgt Baron voor een spetterende muzikale afsluiting! Kom jij ook?

  • Wanneer: do 26 september 2019, 19:45 – 22.00 uur (inloop 19:30)
  • Waar: de Kennismakerij, LocHal, Burg. Brokxlaan 1000, Tilburg
  • Toegang: gratis (iedereen is welkom!)
  • Aanmelden: Stuur s.v.p. een mail naar laurens.kleijntjens@fenikstilburg.nl

Mans Genoeg is een project van Feniks, Emancipatie Expertise Centrum Tilburg i.s.m. de Kennismakerij (bibliotheek Midden-Brabant) en gefinancierd door het Oranje Fonds. Kijk voor meer info en het laatste nieuws op deze website. Heb je zelf ideeën of vragen m.b.t. Mans Genoeg? Neem contact op met laurens.kleijntjens@fenikstilburg.nl.

Locatie

Reageer op dit bericht