Agenda

Mans genoeg

Thema-avond Mans genoeg in de LocHal

Wanneer: 14 maart 2019 van 20:00 tot 21:30 Waar: LocHal Entree: Gratis

Thema-avond Mans genoeg in de LocHal

In 2019 vieren we 100 jaar vrouwenkiesrecht. Na 100 jaar vrouwenemancipatie wordt het voor de man ook eens tijd om te gaan eMANciperen. En daarom wordt 2019: het jaar van de man! 

Mans genoeg

Deze feestelijke eerste thema-avond in het kader van het tweejarige project ‘Mans Genoeg’ staat in het teken van de stereotypering van mannelijkheid. In hoeverre zijn mannelijk/vrouwelijkheidscoderingen bepaald door onze cultuur en maatschappij? Wat heeft deze tweedeling in m/v voor gevolgen? Welke problemen worden veroorzaakt door stereotype mannelijkheid? En wat betekent ‘toxic masculinity’ eigenlijk?

Kort gezegd: de traditionele mannelijkheid wordt onder de loep genomen en hierover gaat de dialoog. Zijn deze traditionele opvattingen over mannelijkheid nog wel houdbaar anno 2019? Zijn we als man wel ‘mens genoeg’? Erik de Ridder, wethouder van emancipatie in Tilburg, zal op ludieke wijze het jaar van de man openen. Hoofdgasten zijn Frans van der Meer en Jeroen de Leijer.

Frans van der Meer en Jeroen de Leijer

Frans van der Meer en Jeroen de Leijer zijn poppenspelers. Mannen die met poppen spelen… Zijn dat eigenlijk wel echte mannen? Jeroen de Leijer doet met een hoog stemmetje net alsof hij Eefje Wentelteefje is, een meisje met vlechtjes. Daarbij verkleedt hij zich ook nog eens regelmatig als vrouw, of wat daarvoor door moet gaan.

Frans van der Meer maskeert zijn gebrek aan mannelijkheid door zijn alter ego’s Fred van Boesschoten en Ferry van de Zaande stoere macho-taal uit te laten slaan. Daarnaast maakt hij gevoelige liedjes over de liefde of het gebrek daaraan. Wat zijn dit voor mannen? Zijn ze wel mans genoeg? En hoe denken zij over de beeldvorming over mannen en vrouwen?

Extra informatie

  • Locatie: Stemmingmakerij in de LocHal
  • Datum en tijd: donderdag 14 maart van 20:00 tot 21:30 uur
  • Entree: gratis, wel aanmelden!
  • Aanmelden: laurens.kleijntjens@fenikstilburg.nl
  • VOL=VOL

Mans genoeg

Locatie

Reageer op dit bericht