Agenda

Heyhoef Cinema

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri bij Heyhoef Cinema

Wanneer: 8 februari 2019 tot 9 februari 2019 Waar: Wijkcentrum Heyhoef Entree: €5,-

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri bij Heyhoef Cinema

Op vrijdag 8 februari en op zaterdag 9 februari vertoont Heyhoef Cinema de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, uit 2017 geschreven en geregisseerd door Martin McDonagh. De film won o.a. 4 Golden Globes, voor de beste film en ook voor de beste actrice, Francis Mc Dormand ,die een prachtige hoofdrol speelt . Ook prachtige rollen voor Sherriff Willoughby, gespeeld door Woody Harrelson, en agent Dixon, gespeeld door Sam Rockwell.

Het verhaal

Het verhaal gaat over  een alleenstaande moeder Mildred Hayes. Haar tienerdochter werd  zeven maanden eerder verkracht en vermoord en het onderzoek van de politie maakt geen enkele vordering. Zij houden zich meer bezig met inbraken en het lastigvallen van Afro-Amerikaanse inwoners. Om haar verhaal kracht bij te zetten huurt zij drie enorme aanplakborden bij de toegangsweg naar het stadje met daarop een directe aanklacht tegen de politie. En met name tegen de rechercheur Willoughby.

Er ontstaat een heftige strijd tussen Mildred en de politie. Ook het verhuurbedrijf,  haar ex echtgenoot en haar zoon raken daarbij betrokken. Na de dood van rechercheur Willoughby, die terminaal ziek is  richt haar woede zich vooral op agent Dixon, die door alle emoties door het lint gaat. Na verloop van de gebeurtenissen komt er toch een zekere toenadering tussen Mildred en Dixon. Beiden zijn op hun manier zo betrokken bij deze zaak dat het hun uiteindelijk  nader tot elkaar brengt.

Deze Western bevat veel harde humor, en laat zien waartoe groot verdriet en onbegrip kan leiden.  Een prachtige film die je niet mag missen!

Heyhoef Cinema

  • Datum: 8 & 9 februari
  • Tijd: 8 februari om 14.00 uur en 9 februari om 20.00 uur
  • Locatie: Wijkcentrum Heyhoef (Kerkebosplaats 1)
  • Entree: €5,- inclusief koffie of thee

Locatie

Reageer op dit bericht