Agenda

TIAFF poster

TIAFF toont de film ‘Bauhaus Spirit’ bij Cinecitta

Wanneer: 19 september 2019 van 18:30 tot 21:00 Waar: Cinecitta Entree: €7,50
Bestel tickets

TIAFF toont de film ‘Bauhaus Spirit’ bij Cinecitta

Op 19 september vindt het jaarlijkse TIAFF LIGHT plaats in art-house Cinecitta. In deze editie vieren we het eeuwfeest van Bauhaus. Ook geeft Aura Luz Melis van het bureau Inside Outside een lezing over hun werk, waaronder de textiele wanden in de LocHal.

100 jaar geleden ontstond de artistieke utopie die leidde tot de meest invloedrijke architectonische school van onze eeuw. Het legde de basis voor de manier waarop we vandaag leven. Jonge architecten, docenten, ontwerpers, en sociologen reflecteren in de film Bauhaus Spirit op hun Bauhaus-ervaring. In het internationale crossmediaproject wordt de spannende geschiedenis geportretteerd. Er wordt onderzocht wat betekenis van de legendarische Bauhaus beweging is voor de huidige ontwikkelingen. Hoe moeten we leven en waar gaan we naartoe?

De Bauhaus-beweging is van invloed geweest op veel kunstdisciplines, wat de film naast het architectuur-minnend publiek ook aantrekkelijk maakt voor liefhebbers van kunst en vormgeving.

In aansluiting op het gereedkomen van de mobiele textiele wanden die architectenbureau Inside Outside voor de LocHal heeft ontworpen, zal architecte Aura Luz Melis voorafgaand aan de vertoning een lezing verzorgen. Ze werkt als partner bij Inside Outside en heeft brede ervaring op het gebied van productontwerp, architectuur en landschapsarchitectuur.

Thema Tilburg Architectuur Film Festival

Na de film en lezing wordt het thema van het Tilburg Architectuur Film Festival 2020 bekend gemaakt.

Wist je ook dat het TextielMuseum dit jaar, tot en met 3 november, met een tentoonstelling aandacht besteedt aan de invloed die de moderne en idealistische opleiding Bauhaus en haar studenten heeft gehad op de Nederlandse textielvormgeving? Leuk en leerzaam om deze aansluitend aan TIAFF LIGHT te bezoeken!

Locatie

Reageer op dit bericht