Agenda

jong & oud

Tilburg 75 jaar vrij: Jong & Oud – verhalen vertellen voor muziek & kinderactiviteiten in de Wagenmakerij

Wanneer: 26 oktober 2019 van 11:30 tot 16:00 Waar: Wagenmakerij Entree: gratis

Tilburg 75 jaar vrij: Jong & Oud – verhalen vertellen voor muziek & kinderactiviteiten in de Wagenmakerij

Op 27 oktober 2019 is het precies 75 jaar geleden dat Tilburg werd bevrijd. Gedurende de hele week worden er evenementen georganiseerd om de bevrijding te vieren. Op zaterdag 26 oktober worden de verhalen van de bevrijding doorverteld aan kinderen tijdens het evenement Jong & Oud.

Het is een middag met muziek en kinderactiviteiten voor Jong en Oud. Kom met je (klein) kinderen naar de Wagenmakerij in de Spoorzone en geniet van de muziek van onder andere De Gouden Mix, Trio Zand Zeep en Soda, SaYezz, Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia en Big Band Goirle. Uiteraard maken ‘oorlogsliedjes’ deel uit van het programma.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen zijn er activiteiten met als thema Bevrijding georganiseerd door Ontdekstation013, Stadsmuseum Tilburg en Vincents Tekenlokaal. Kinderen mogen hun eigen bevrijdingsvlag te ontwerpen en maken. Vervolgens kan er de Nederlandse vlag gehesen worden, want hoe werkt dat eigenlijk precies zo’n vlaggenmast? Laat een mooie foto van jezelf maken met een foto van de Bevrijding 75 jaar geleden als achtergrond! Natuurlijk mag je de vrijheidsvlag mee naar huis nemen en kom vooral met je vlag op zondag 27 oktober langs de route van de Tour en Taptoe staan in de Tilburgse binnenstad!

De waarde van verhalen doorvertellen blijft belangrijk en heeft nog altijd veel waarde voor (groot)ouders maar zeker ook hun (klein)kinderen. Samen houden we de verhalen levend voor de volgende generaties.

Locatie

Reageer op dit bericht