Agenda

Tilburg 75 jaar vrij: tour en taptoe door de Tilburgse Binnenstad

Wanneer: 27 oktober 2019 van 13:30 tot 17:30 Waar: Oranje Comité Tilburg Entree: Gratis

Tilburg 75 jaar vrij: tour en taptoe door de Tilburgse Binnenstad

Op 27 oktober 2019 is het precies 75 jaar geleden dat Tilburg werd bevrijd. Gedurende de hele week worden er evenementen georganiseerd om de bevrijding te vieren. Op zondag staat de binnenstad van Tilburg in het teken van het militaire deel van de viering. Dat betekent een flinke tour aan voertuigen en een grote Taptoe dwars door het centrum.

In totaal doen er 150 Keep them Rolling-voertuigen mee aan de tour. De taptoe, een militaire en muzikale show, bestaat uit maar liefst negen Pipe Bands en twee fanfares, waaronder fanfare ‘Bereden Wapens’. Tijdens de route door de stad worden er bevrijdingsvlaggetjes uitgereikt aan het publiek om de rijders welkom te heten.

De route van de tour en taptoe

De route van de tour is trouwens bekend. De deelnemers zullen om 13.30 uur opstellen op de Burgemeester Broxlaan en NS Plein de Spoorzone. Om 14.30 uur gaat de stoet rijden door de binnenstad waarbij op De Heuvel het defilé wordt afgenomen. Handig om te weten: tegelijkertijd wordt in de Spoorzone Regionale Veteranendag georganiseerd.

In het kort

  • Datum: zondag 27 oktober 2019
  • Tijd: 14.30 – 17.30 uur
  • Locatie: Tilburg centrum
  • Meer informatie

Locatie

Reageer op dit bericht