Agenda

TIAFF

Tilburg Architectuur Film Festival 2019

Wanneer: 13 april 2019 van 09:30 tot 23:30 Waar: Cinecitta Entree: €7,50
Bestel tickets

Tilburg Architectuur Film Festival 2019

Het volledige programma van de derde editie van het Tilburg Architectuur Film Festival is bekend! Op zaterdag 13 april staat filmhuis Cinecitta een volle dag in het teken van ‘The Other Side of City’. Een dag bedoeld voor iedereen die zich interesseert in architectuur, de stad en, zeker met het thema, het landschap. Met ’The Other Side of City’ wil TIAFF licht werpen op de veelal ongeziene, maar radicale veranderingen die plaats vinden in de ruimte buiten de stad; het platteland.

Tilburg Architectuur Film Festival

Het thema belicht de radicale ontwikkelingen op het platteland als gevolg van onze massale behoefte aan energie, voedsel en online shoppen. Langzaam maar zeker verandert het platteland in een soort science fiction landschap. Tegelijkertijd krimpt de plattelandsbevolking en komen boerderijen en hele dorpen leeg te staan. TIAFF is nieuwsgierig naar de andere kant van het succes van de stad.

Documentaires en films

TIAFF doet dit door documentaires en speelfilms te vertonen. Waarvan de ene zich lokaal afspeelt en de ander de verandering in globaal perspectief plaatst. Bijvoorbeeld de film De Spelers van Oosterwold, over een experimentele woonwijk in Almere. Deze komt niet zonder slag of stoot tot stand. Of de speelfilm Home waarin een gezin door het open stellen van een snelweg geïsoleerd raakt van de maatschappij en elkaar. Ook is Freightened te zien, een onthutsende film over de mechanismen en gevolgen van de enorme zeevrachtstromen waarmee het gros van onze goederen mee wordt vervoerd.
En natuurlijk mag op TIAFF een documentaire over een architect niet ontbreken. Dit jaar is dat de documentaire over de recent overleden Ierse architect Kevin Roche. Hij, die al sinds de jaren ’60, in een aantal projecten op vernieuwende wijze relaties legde tussen landschap en architectuur.

Extra informatie

  • Locatie: Cinecitta
  • Datum en tijd: Zaterdag 13 april van 9.30 tot 23.30 uur
  • Entree: €7,50 (student €5,-)
  • Kaartverkoop

Locatie

Reageer op dit bericht