Agenda

tilburg architectuur film festival

Tilburg Architectuur Film Festival in Cinecitta

Wanneer: 14 april 2018 van 12:30 tot 23:30 Waar: Cinecitta Entree: €7,50

Tilburg Architectuur Film Festival in Cinecitta

Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) is een nieuw festival voor iedereen die zich interesseert in architectuur en de stad. Op zaterdag 14 april staat filmhuis Cinecitta een dag lang in het teken van films, lezingen, muziek, eten en vooral veel plezier. Onder het thema ‘The Social Component’ zijn er tijdens TIAFF 21 films, negen lezingen, een buitenbioscoop en een tentoonstelling te zien.

Tilburg Architectuur Film Festival

Het festival is niet alleen gericht op de kenner, maar vooral ook op het bredere publiek. Architectuur vormt de dagelijkse leefomgeving en is daarom een onderwerp dat iedereen aangaat. Bijzonder aan TIAFF is dat films worden gecombineerd met lezingen van architecten, journalisten en filmmakers. Op deze manier wil TIAFF bezoekers op een andere manier naar de films laten kijken en het gesprek over architectuur en de stad toegankelijker en leuker maken.

Films die te zien zijn tijdens TIAFF spelen zich zowel dichtbij als ver weg af. Zo is onder andere een nieuwe film over de Westpoint toren in Tilburg te zien. De film biedt een inkijk in de mini samenleving die in het gebouw woont. Daarnaast draait onder andere de film Whose City die wordt ingeleid door architect Nanne de Ru van Powerhouse Company en gaat over de enorme snelheid waarmee de stad Berlijn verandert. Ook is er voorafgaand aan de film If You Built It een lezing van de architect Jan Hubert Bisschops over de bibliotheken die hij in Tilburg samen met bewoners ontwerpt en maakt.

Meer activiteiten

Naast het filmprogramma dat loopt van 12.30 uur tot 23.30 uur, is er een gratis toegankelijk panelgesprek van 16.30 uur tot 17.30 uur met Arna Mackic, Tim Verlaan, Michiel Smits en JaapJan Berg. Ook is er een openbaar paviljoen waarin doorlopend korte films worden vertoond en een fototentoonstelling over de transformatie van de Tilburse Spoorzone. Na afloop van het festival, vanaf 22.00 uur, is er de TIAFF after party in de foyer van Cinecitta met onder andere The Jazz Junkies. Er zijn nog kaarten voor het festival beschikbaar. Het uitgebreide festivalprogramma is te vinden op www.tiaff.nl.

  • Kaarten per film: Regulier: €7,50 / Student: €5,50
  • Locatie: Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg

Locatie

Reageer op dit bericht