Agenda

Tilburg Culinair 2019

Tilburg Culinair 2019

Wanneer: 26 september 2019 om 17:00 uur tot 29 september 2019 om 22:00 uur Waar: Stichting Tilburg Culinair Entree: Gratis

Tilburg Culinair 2019

Tijdens het laatste weekend van september kun je weer genieten van het beste dat Tilburg op culinair gebied te bieden heeft. Een weekend lang presenteren de beste restaurants van Tilburg en omgeving zich. Verwacht heerlijk eten, fantastische wijnen en fijn gezelschap. 

Tilburg Culinair staat van 26 tot en met 29 september op het programma en is (op uitzondering van donderdag 26 september) gratis toegankelijk. Je vindt dit geweldige festival op het Louis Bouwmeesterplein in de bruisende binnenstad van Tilburg.

Deelnemende restaurants

De organisatie van Tilburg Culinair heeft ook dit jaar weer tien restaurants weten te strikken om hun gerechten te presenteren. Van de volgende restaurants kun je verschillende specialiteiten en gerechten proeven:

  • Cookaholics
  • De Voorkamer
  • Harboury
  • De Houtloods
  • Restaurant Taste!
  • De Molen
  • Barabas
  • La Nouvelle Auberge
  • Kok Verhoeven
  • Otori

Tevens staat er een demonstratiekeuken. Het beste gerecht van Tilburg Culinair wordt ieder jaar beloond met de Patrick Verbuntprijs. De prijs wordt ieder jaar tijdens het evenement uitgereikt en is een eerbetoon aan de in 2010 overleden horeca-ondernemer Patrick Verbunt die tevens mede-oprichter van Tilburg Culinair is.

Goed om te weten: de gerechtencommissie van Tilburg Culinair heeft behoorlijk wat grip op de gerechten die tijdens het festival te verkrijgen zijn. Zo zorgen ze ervoor dat er tientallen verschillende gerechten worden geserveerd. Uiteenlopend van eenvoudig tot complex en van gewaagd tot experimenteel. Tevens houden de restaurants rekening met mensen die liever geen vlees eten. Alle restaurants serveren één of meerdere vegetarische gerechten.

Troskes

Tijdens Tilburg Culinair betaal je met Troskes. Deze Troskes kosten €2,80 per stuk en zijn in te wisselen bij de deelnemende restaurants en de verschillende barren. Gerechten variëren van 1 tot 4 Troskes. Je kunt ze enkel tijdens het evenement inleveren dit jaar en tot halverwege oktober bij de deelnemende restaurants.

Geen zin om in de rij te staan? Bestel dan alvast je Troskes online. 

Deurbeleid

Op donderdag, vrijdag en zaterdag hanteert Tilburg Culinair in de avonduren een 18+ beleid. Bij twijfel wordt om identificatie gevraagd. De zondag van Tilburg Culinair staat bekend als familiedag. Dat zijn de portiers minder streng.

Foto’s

Ben jij benieuwd naar de foto’s van Tilburg Culinair? Check ze op onze website.

Ook dit jaar komen onze fotografen weer langs om fantastische fotoreportages te maken. Deze vind je een dag later online op onze website. 

Locatie

Reageer op dit bericht