Agenda

Tilburg drukt zich uit

Tilburg drukt zich uit – Van vlugschriften tot slow tweets Een online programma van het TijdLab

Wanneer: 27 februari 2021 van 09:30 tot 17:00 Waar: Stadsmuseum Tilburg Entree: Gratis
Bestel tickets

Tilburg drukt zich uit – Van vlugschriften tot slow tweets Een online programma van het TijdLab

Het TijdLab onderzoekt de komende maanden de openbare meningsuitingen in Tilburg vanaf de 18e eeuw tot nu. Samen met grafisch ontwerper Rozemarijn Oudejans van Studio Zeedauw is een voornamelijk online programma Tilburg drukt zich uit samengesteld met een digitale expositie, filmpjes, leestips, presentaties en één-op-één workshops.

Foto: Thomas Abrahams

Tilburg drukt zich uit

We leven in een snelle tijd waarin meningen worden gevormd en gedeeld via sociale media. Een vorm van meningsuiting die over het algemeen wordt gekenmerkt door vluchtigheid, snelheid en weinig ‘verdieping’. Voor de Tilburgse maker Rozemarijn is de drukpers echter het favoriete middel is om haar mening te uiten. Snelheid tegenover een langzaam vormgegeven bericht. Wat doet dat met de bedenker? We zoeken het uit in het programma Tilburg drukt zich uit van het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg).

Onderdeel van het programma is het ‘vangen’ van meningen die nu leven. Het TijdLab is benieuwd waar Tilburgers zich vandaag de dag druk om maken en hoe zij hun mening uitdrukken en delen. Heb je een mening ergens over? Deel deze dan via Social Media met #daarmaakikmedrukom en zie waar Tilburg zich druk om maakt op de live Social Wall op lochal.nl/tilburg-drukt-zich-uit.

Workshop slow tweeting

Degenen die zich ‘ergens druk om maken’ worden ook uitgenodigd voor de workshop slow tweeting op 27 februari. Geen snel bericht ergens online, anoniem verscholen achter je beeldscherm, maar live, op locatie en eigenhandig gedrukt met een ambachtelijke drukpers bij de drukkerij van Studio Zeedauw. Minder data, meer zeggingskracht. Vanwege coronamaatregelen volg je de workshop individueel. Je kunt je aanmelden voor deze (gratis) workshop via tijdlab@bibliotheekmb.nl. Lees meer over het gehele programma op www.lochal.nl/tilburg-drukt-zich-ui

In het kort

  • Wanneer: Zaterdag 27 februari
  • Aanvang: 9:30 uur
  • Locatie: Studio Zeedauw | NS-plein 16 | Tilburg
  • Kosten: Gratis

Locatie