Agenda

Tilburg Zingt 2016

Wanneer: 26 april 2016 Waar: Schouwburgring Entree: Gratis

Tilburg Zingt 2016

Als je aan Koningsnacht in Tilburg denkt, dan denk je waarschijnlijk aan Tilburg Zingt. Voor het dertiende jaar wordt dit grootste meezingevenement van Nederland georganiseerd in hartje centrum. Het idee is simpel: samen met zo’n 15.000 andere feestvierders kun je weer meezingen met de beste hits allertijden.

Bang om de verkeerde tekst te zingen is onnodig, de liedjes staan namelijk met volledige tekst in de zogeheten Liedjeskrant. Deze kun je ter plekke bemachtigen waardoor je alles woord voor woord kunt meeblèren. Mocht je nu toch noodgedwongen een stukje moeten mee-neuriën, dan kun je altijd nog terugvallen op de mooie vocalen van de koren. Tien koren uit Tilburg en omgeving zorgen vanaf het podium voor de juiste inzet van het nummer op het goede moment.

Presentatie

De presentatie van het typisch Tilburgse evenement is ook dit jaar weer in handen van Rogier van Oosterhout en Marc Meeuwis. Rogier kun je kennen van het muzikale feestduo Rogier & Co en zijn presentatiewerkzaamheden bij Omroep Brabant. Marc Meeuwis is naast broer van ook percussionist van de band van Guus Meeuwis en het grote brein achter ‘Groots met een zachte G’. Zij kondigen tijdens Tilburg Zingt de nummers aan zorgen voor de gezellige sfeer tussen de liedjes door.

De liedjes

Als je op eerdere edities van het evenement bent geweest, ken je de traditie inmiddels wel: want Tilburg Zingt begin je natuurlijk met het Tilburgs Volkslied en eindig je om middernacht in oranje sferen met het Wilhelmus. Alle nummers daartussen kunnen variëren van de Backstreet Boys tot André Hazes en van Marianne Rosenberg tot Queen.

Praktische info

Wil jij deze editie van Tilburg Zingt niet missen? Dan kun je dit noteren in je agenda: om 18.00 uur openen het evenemententerrein, de barren, het foodplein en begint het voorprogramma. Om stipt 19.30 uur start de playlist en om 00:00 uur zingen we samen de Koning toe. Om 00:30 uur draait de DJ nog een half uur en kun je daarna meteen door naar de afterparty in de Stadhuisstraat of in de rest van de binnenstad.

Tijdens Tilburg Zingt lopen er weer volop fotografen rond van Tilburg.com. Wil jij ook met je vrienden op de foto? Spreek een fotograaf aan en lach even lief naar de camera. De foto’s vind je de dag erna terug op www.tilburg.com/fotos.

Win 2 VIP-kaarten voor Tilburg Zingt!

In samenwerking met Tilburg Zingt maken we twee bezoekers dit jaar heel erg blij. We geven namelijk twee VIP-kaartjes weg ter waarde van €150! Dat betekent een plaatsje op het VIP-podium voor twee personen, inclusief drankjes. Wil je kans maken op deze prijs? Ga naar www.tilburg.com/prijsvragen.

Locatie

Reageer op dit bericht