Agenda

tilburgs film festival

Tilburgs Film Festival in Cinecitta

Wanneer: 24 mei 2019 om 19:00 uur tot 25 mei 2019 om 17:30 uur Waar: Cinecitta Entree: Vanaf €10,-
Bestel tickets

Tilburgs Film Festival in Cinecitta

Na een succesvolle eerste editie van het Tilburgs Film Festival in 2018, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven: de voorbereidingen voor de tweede editie van het festival zijn momenteel in volle gang. Op 24 en 25 mei kunnen filmliefhebbers wederom bij bioscoop Cinecitta genieten van de beste korte films van Brabantse bodem.

Het Tilburgs Film Festival focust zich op korte films van Brabantse filmmakers voor een breed publiek. Zowel fictie, documentaire als animatiefilms worden in verrassende filmblokken vertoond. Ook worden er prijzen uitgereikt door een professionele vakjury en bepaalt het publiek de winnaar van de felbegeerde publieksprijs.

Focus op korte films

De tweede editie van het festival is wederom een verrassende mix van prachtige korte films die gemaakt zijn door Brabantse filmmakers. Het Tilburgs Film Festival focust zich op korte films van Brabantse filmmakers voor een breed publiek. Zowel fictie, documentaire als animatiefilms worden in afwisselende filmblokken vertoond. Ook worden er prijzen uitgereikt door een professionele vakjury en bepaalt het publiek de winnaar van de felbegeerde publieksprijs.

De reden voor de focus op korte films is eenvoudig: als filmmaker begin je bijna altijd met het maken van korte films. Het is een interessant en verrassend format. Het festival heeft bij de samenstelling van het programma veel aandacht besteed aan het creëren van afwisselende filmblokken, zodat het publiek de korte film in al haar verschijningsvormen langs ziet komen. Humor, spanning, ontroering en verwondering: alles passeert de revue.

Het complete programma is te bekijken op de website.

Informatie kaartverkoop

Het festival wordt op vrijdagavond 24 mei feestelijk geopend met een Openingsprogramma en het hoofdprogramma voor het publiek volgt op zaterdag 25 mei: dan vindt het Competitie Programma plaats, van 14:00 tot 17:30, bestaande uit 2 filmblokken met geweldige korte films.

In de voorverkoop zijn voordelig Passe Partouts te bestellen voor slechts €16,80. Een Passe Partout biedt toegang tot het complete Competitie Programma op 25 mei en is alleen online te bestellen vanaf 12 april t/m donderdag 23 mei. Op zaterdag 25 mei zijn alleen losse kaarten te koop aan de deur, voor € 10,- per filmblok.

Locatie

Reageer op dit bericht