Agenda

Tilburgse bloemenbuurt

Tilburgse Bloemenbuurt in gesprek met Zuidelijk Toneel en Theaters Tilburg

Wanneer: 28 april 2019 van 20:15 tot 23:30 Waar: Theaters Tilburg Entree: €25,-
Bestel tickets

Tilburgse Bloemenbuurt in gesprek met Zuidelijk Toneel en Theaters Tilburg

De bloemenbuurt in de Tilburgse wijk Loven bestaat 100 jaar, dat vieren wij met het project Eeuwig Loven. Voor Theaters Tilburg en Stadsgezelschap Het Zuidelijk Toneel was dit de aanleiding om de buurt beter te leren kennen. En de buurt een diner en voorstellingsbezoek cadeau te doen, namelijk Onze Straat door het Nationale Theater, op 28 april in Theaters Tilburg. Een toepasselijk cadeau omdat de voorstelling Onze Straat gaat over hoe je samenleeft in een straat.

Theater op straat en in het buurthuis

Om bewoners uit de bloemenbuurt beter te leren kennen, hebben jonge makers van Het Zuidelijk Toneel in de eerste week van april bloemen uitgedeeld aan de bewoners en ze uitgenodigd voor het diner en de voorstelling Onze Straat op 28 april. Tijdens de week raakten de jonge makers in gesprek met enthousiaste buurtbewoners. De verhalen over de buurt bleken voor het oprapen te liggen en deze zijn verwerkt in een groot gedicht. Als weekafsluiting dragen de jongeren van het Zuidelijk Toneel het gedicht in theatervorm voor. Theaters Tilburg verwelkomt de bewoners van de bloemenbuurt vervolgens op 28 april tijdens Onze Straat.

Onze Straat in Theaters Tilburg

De voorstelling Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we negen bewoners kennen. We zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen en hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door. Tickets voor Onze Straat op zaterdag 27 en zondag 28 april zijn verkrijgbaar via de website, aan de balie of via 013 – 543 22 20.

Locatie

Reageer op dit bericht