Agenda

Tilburgse Kermis 2019

Wanneer: 19 juli 2019 tot 28 juli 2019 Waar: Binnenstad Tilburg (centrum) Entree: Gratis

Tilburgse Kermis 2019

Met een gemiddeld aantal van 230 attracties is de Tilburgse Kermis de grootste kermis van de Benelux. De Tilburgse binnenstad verandert van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli 2019 weer in één groot feest tijdens de Tilburgse Kermis 2019. Niet alleen de kermis zelf is het bezoeken waard, ook de feestjes en een boel andere activiteiten eromheen mag je natuurlijk niet missen.

Tilburgse Kermis 2019

De Tilburgse Kermis trekt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers en dat maakt het direct het grootste evenement van de Brabantse stad. Tijdens de kermis zijn er diverse themadagen: Blauwe Zondag, Gehandicaptenmiddag, Kindermiddag, Caribbean Night en natuurlijk Roze Maandag. Ook de Kermis-mis op de eerste kermiszondag en de begrafenis op de laatste dag mogen absoluut niet vergeten worden. Heb je vragen over de Tilburgse Kermis? Check dan ook eens dit artikel waarbij wij de meest gestelde vragen beantwoorden!

Openingstijden kermis

Misschien wel het belangrijkste: wanneer kun je de kermis bezoeken? We zetten de openingstijden voor je op een rijtje. Let op: dit zijn de openingstijden en sluitingstijden van de attracties (check hier de attractielijst). Bij de verschillende kroegen die grenzen aan het kermisterrein feesten ze tot diep in de nacht door.

 • Vrijdag 19 juli: 15:00 – 01:00 uur
 • Zaterdag 20 juli: 12:00 – 01:00 uur
 • Zondag 21 juli: 12:00 – 01:00 uur
 • Maandag 22 juli: 12:00 – 01:00 uur
 • Dinsdag 23 juli: 12:00 – 01:00 uur
 • Woensdag 24 juli: 12:00 – 01:00 uur
 • Donderdag 25 juli: 12:00 – 01:00 uur
 • Vrijdag 26 juli: 12:00 – 01:00 uur
 • Zaterdag 27 juli: 12:00 – 01:00 uur
 • Zondag 28 juli: 13:00 – 24:00 uur

Nieuw tijdens de kermis

Ook dit jaar zijn er een aantal zaken nieuw tijdens de kermis. Zo zijn er geen kortingsbonnen meer, maar kun je bij Albert Heijn sparen voor korting op attracties. Ook keert het reuzenrad terug van weggeweest.

Erg gaaf: je kunt dit jaar een helikoptervlucht over de kermis maken. Check dit artikel voor de mogelijkheden. Blijf je liever op de grond? Sla dan de Spoorzone niet over. Theaterfestival LunaLunaLuna strijkt hier tien dagen lang neer.

De Amstel Bierhal keert dit jaar grootser terug dan ooit. Ze hebben een buitenterras en zijn tijdens de hele kermis eerder open. Je kunt er in de middag al genieten van een theatraal programma. Ook de officiële opening staat bij de bierhal op het programma. Wil je al eerder aan de gang? Het Piusplein organiseert dit jaar voor het eerst de grootste VrijMiBo van Tilburg tijdens de kermis.

Op de Heuvelring wordt er een stadsstrand gebouwd. Hier kun je genieten van lekkere cocktails en verschillende optredens. Dave Roelvink draait hier bijvoorbeeld twee keer een setje.

Goed om te weten: met deze plasbon kun je gratis plassen bij de toiletvoorzieningen aan de Gasstraat.

Kermisprogramma’s

Tijdens de kermis is er iedere dag enorm veel te doen. Van de Amstel Bierhal tot de Desperados Road Show, van de Stadhuisstraat tot Café Philip en van de Oranjestraat tot het Piusplein. Check in de onderstaande dagprogramma’s de leukste feestjes en activiteiten per dag.

PS. klik erop en je ziet de allerleukste feestjes en artiesten per locatie.

Eten op de kermis

Wil jij een lekker hapje eten op de Tilburgse kermis? Check dan dit artikel:

Bereikbaarheid kermis

De Tilburgse Kermis heeft gevolgen voor het verkeer in en rondom het centrum. Daarom zijn de volgende artikelen handig om te bekijken:

Roze Maandag

roze maandag 2019

De drukst bezochte dag van de Tilburgse Kermis is ieder jaar weer Roze Maandag, één van de grootste homo-evenementen van Nederland. Of je nu gay, straight, bi, trans, intersekse, queer of iets daartussen bent, tijdens Roze Maandag vieren we in Tilburg diversiteit! En dat betekent: een dag vol liefde, roze pèkskes en te gekke feestjes! Tijdens de maandag van de Tilburgse Kermis verandert de binnenstad in één groot festivalterrein. Het roze evenement neemt in 2019 op 22 juli de binnenstad van Tilburg over. Wil je een indruk krijgen van Roze Maandag in Tilburg? Bekijk dan ook eens de fotoboeken van afgelopen jaren.

In een notendop

 • De Tilburgse Kermis 2019 is wederom gratis te bezoeken
 • De kermis is zo’n drie kilometer lang en staat in het centrum van de stad
 • De kermis is sinds 2016 geen lint, maar een rondje
 • In de Amstel Bierhal treden tien dagen lang Hollandse artiesten op
 • De kermis krijgt vanaf 2019 een Beach Club op de Heuvelring
 • In de Spiegeltent op het Koningsplein staat jaarlijks een kermisexpositie
 • Op de Nostalgische kermis zijn de prijzen extra laag
 • Meer informatie over de kermis vind je op Tilburg.com/kermis
 • Hoewel de exacte kermis ‘route’ ieder jaar verandert, is er altijd wel een rode draad; de kermis zag er in 2018 zo uit:

tilburgse kermis 2019

Sparen voor kermiskorting

Dit jaar kun je bij Albert Heijn voor het eerst sparen voor kermiskorting! Van de eerste week van juli tot aan de kermis krijg je bij 21 Albert Heijn vestigingen spaarstickers bij geselecteerde producten. ij een volle kaart krijg je een kermismuntje. Deze kun je inleveren bij kermisattracties voor korting. Leuk om te weten: alle kermisattracties van de Tilburgse Kermis doen mee! Wil je meer weten over de actie? Bekijk dan even dit artikel.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Locatie

Reageer op dit bericht