Agenda

tilburgse kermis 2021

De Tilburgse Kermis 2021 in de binnenstad

Wanneer: 16 juli 2021 tot 25 juli 2021 Waar: Binnenstad Tilburg Entree: Gratis

De Tilburgse Kermis 2021 in de binnenstad

Deze week kun je weer genieten van De Tilburgse Kermis. De kermis – die van 16 tot en met 25 juli duurt – bestaat uit 140 attracties. De kermis wordt een uitgebreidere variant van de Vakantiekermis van vorig jaar. Dat betekent dat er op meerdere plekken in de stad attracties komen te staan.

Het kermisterrein wordt volledig afgehekt en door middel van crowd control zorgt de organisatie dat het niet te druk wordt op het kermisterrein. Goed om te weten: je hoeft geen toegangstest te doen. Door een maximaal aantal mensen tegelijk op het terrein toe te laten is de vakantiekermis alsnog coronaproof en binnen de dan geldende richtlijnen.

Attracties

Tijdens de Tilburgse kermis staan er op verschillende locaties zo’n 140 attracties. Benieuwd welke? Check dan vooral de attractielijst.

Negen dagen programma in de Koepelhal

Tijdens negen dagen van de Tilburgse Kermis neemt Desperados Road Show de Koepelhal over. Duizend mensen kunnen er per dag genieten van de verschillende feestconcepten die ze op het programma hebben staan.

Roze Maandag en andere side-events

Roze Maandag gaat helaas niet door in het openbaar. De organisatie geeft aan dat een feest zoals Roze Maandag nog niet mogelijk is binnen de geldende maatregelen. Maar ze organiseren wel Het Grote Roze Maandag Gala op maandag 19 juli vanuit Theaters Tilburg. Dit evenement is via televisie en online te volgen.

De diverse side-events, zoals de Amstel Bierhal, zijn helaas afgelast door de nieuwe coronamaatregelen. Desperados Road Show kan zoals je hierboven leest wel doorgaan.

Openingstijden

Check hieronder de openingstijden van het kermisterrein:

  • Vrijdag 16 juli: 15:00 – 23:00 uur
  • Zaterdag 17 juli: 13:00 – 23:00 uur
  • Zondag 18 juli: 13:00 – 22:00 uur
  • Maandag 19 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag 20 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Woensdag 21 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Donderdag 22 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Vrijdag 23 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Zaterdag 24 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Zondag 25 juli: 12:00 – 21:00 uur

Pendelbus en kermistreintje

Het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte, dus op het kermisterrein, is niet verplicht. Voor sommige attracties is wel verplicht of wordt gevraagd om een mondkapje te dragen. Zorg dus dat je er een bij je hebt voor de zekerheid. Maak je gebruik van de pendelbus vanuit Tilburg University? Dit valt onder openbaar vervoer. Een mondkapje is dus verplicht. Dit geldt ook voor het gratis kermistreintje dat tussen de verschillende kermispleinen rijdt.

Veel gestelde vragen

De Tilburgse Kermis roept wellicht wat vragen op. Daarom geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen.

1. Hoe kan ik zien of het druk is op de kermis?

Er komt een speciale druktemeter waarop je kunt zien of het (te) druk is op het kermisterrein.

2. Zijn er themadagen zoals Roze Maandag, de gehandicaptenmiddag en Blauwe zondag?

Nee, er zijn dit jaar geen themadagen tijdens de Tilburgse kermis.

3. Is er een afsluitende vuurwerkshow?

Nee, dit jaar is er geen afsluitende vuurwerkshow in de Piushaven.

4. Is er een nostalgische kermis dit jaar?

Niet op het kermisterrein zelf. Maar buiten de stad kun je bij De Zeven Geitjes (nabij het Wandelbos) genieten van een nostalgische kermis.

5. Moet ik reserveren om naar de kermis te komen?

Nee, je hoeft niet te reserveren. Het terrein is afgehekt en vol is vol. Op druktemeters kun je zien hoe druk het is. Je hoeft dan ook geen toegangskaartjes te kopen. Je koopt alleen kaartjes voor de attracties waar je in wilt, net als bij alle andere kermissen.

6. Moet ik een mondkapje dragen?

Op het kermisterrein is het niet verplicht om een mondkapje te dragen. Per attractie staat aangegeven of een mondkapje verplicht is. De Tilburgse kermis volgt de landelijke richtlijnen en dat betekent dat je in de buitenlucht niet verplicht bent tot het dragen van een mondkapje.

7. Moet ik een coronatest doen om toegang te krijgen tot de kermis?

Nee, een toegangstest is niet nodig.

8. Is er een maximum aantal bezoekers voor de kermis?

Ja, op de twee kermisterreinen hanteren ze vol = vol. Als het te druk wordt, moet je wachten totdat mensen het terrein verlaten voordat jij erop kunt.

9. Op welke locaties staan de attracties?

De attracties zijn te vinden op het Besterdplein, het NS-plein, Burgemeester Brockxlaan, de Heuvel, Heuvelring, Piusplein/Paleisring, Stadhuisplein en het Pieter Vreedeplein. De nostalgische kermis kun je buiten het centrum vinden bij De Zeven Geitjes.

10. Zijn er kortingsbonnen?

Nee, dit jaar zijn er geen kortingsbonnen.

11. Waar vind je toiletten?

Je vindt de (gehandicapten)toiletten aan de Gasstraat, het NS-plein en het Koningsplein.

12. Waar kan ik parkeren?

Kom je met de auto? Er zijn verschillende parkeergarages in het centrum van Tilburg geopend. Check daarvoor deze website. Parkeergarage Emmapassage is gesloten tijdens de kermis. Kom je met de fiets? Er zijn verschillende gratis fietsenstallingen in het centrum. Deze vind je op deze website. Daarnaast zijn er tijdens de kermis tijdelijke fietsenstallingen op de Spoorlaan en bij Theaters Tilburg.

13. Wanneer staat de opbouw en afbouw op het programma?

De opbouw start woensdag 14 juli om 20:00 uur. Het afbouwen duurt tot dinsdag 27 juli 12:00 uur.

Meer informatie

Wil je meer weten over de kermis? Hier bundelen we al het nieuws over De Tilburgse Kermis. En volg ons vooral op Facebook en Instagram.

Locatie