Agenda

Kouwvoetenfist

Tilburgse Revue Top 013

Wanneer: 1 januari 2018 Waar: Theaters Tilburg

Tilburgse Revue Top 013

Jace van de Ven, Glenn Markesteijn en Piet van Beurden vormen het schrijversteam van de dertiende Tilburgse Revue Tóp 013. Van de Ven is de coördinator van het team en al vele jaren actief met taal voor de Tilburgse Revue. Markesteijn en Van Beurden zorgen voor verjonging en vanuit hun invalshoeken ook voor een frisse wind.

Tilburgse Revue

“Hopelijk wordt het weer een avond met veel lachjes en glimlachjes om de herkenning. Temeer, omdat we uitgaan van het nu, 2017. Als het verleden van de stad al wordt opgevoerd, wordt dat bekeken vanaf nu, de multiculturele gemeenschap waarin wij leven”, zegt Jace van de Ven. “Het script is klaar. Maar zoals altijd wordt er gaandeweg het proces bijgeschaafd.” Hij kan het weten na twaalf revues. “We hebben de Tilburgers opgeroepen om te komen met ideeën voor scenes. Maar eerlijk gezegd zijn we heel vrij met die ideeën omgesprongen. Neem de scène over het nieuwe Tilburgse alfabet, TilburgsAns. Het zijn de Tilburgse letters die je gaat zien samen een dynamische zangeres als Hind Hakkie.”

Tilburgse Revue

Audities

TóP 013, de dertiende Tilburgse Revue, staat in januari 2018 in de Grote Zaal van Theaters Tilburg. Vernieuwing leidt naar dertien eigentijdse scenes waarin Tilburg op een bijzondere maar ook actuele wijze wordt belicht. Een kleurrijke setting, multimedia, dans en pakkende muziek zijn de TóP 013-ingrediënten. Herkenbaarheid en humor vormen in Tóp 013 als vanzelfsprekend de rode draad. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april vinden de audities voor Tóp 013 plaats, inschrijven kan tot 20 maart. Auditieformulieren zijn te downloaden op de website van de Tilburgse Revue www.tilburgserevue.nl

Kort samengevat

  • Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1
  • Datum: vanaf januari 2018

Locatie

Reageer op dit bericht